Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

No vasaras mājas līdz īstam klosterim
28.11.2005 pl. 20:17

Katedrale.LV

Sestdien, 19. novembrī, Betānijas dominikāņu māsas pateicās Dievam un cilvēkiem par 10 gadu kalpošanu Latvijā.

Rīgā bija ieradušās arī tās māsas, kuras tagad kalpo citur, kā arī kongregācijas ģenerālpriore māsa Sāra Bomere OP. Pateicības Sv. Misi svinējām kopā ar brāļiem - bīskapu Vilhelmu OP, tēvu Albertu OP, tēvu Oskaru OP un ticīgo tautu. Klosteri šajā diena apmeklēja un svētību deva arī apustuliskais nuncijs Baltijas valstīs Peters Stefans Zurbrigens.

Atsaucoties uz neatlaidīgiem latviešu lūgumiem, pirms desmit gadiem - mēs no dažādām valstīm - atbraucām šeit, lai  kopā ar viņiem mērotu kādu dzīves ceļa posmu – cerībā, ka mūsu dzīves  un darbības stils ir tik saistoši,  ka arī latviešu sievietes vēlētos kalpot Dievam un cilvēkiem tāpat ka mēs.

Ir daudz kas mainījies šajos desmit gados. Mūsu māja no vasaras mājas, gandrīz bez apkures un elektrības, ir pārtapusi īstā klosterī. Mēs šajā laikā iepazinām daudzus cilvēkus un izveidojam draudzīgas attiecības. Un beidzot svarīgākais: ir latviešu Betānijas dominikāņu māsas, kuras mūsu kopienas misiju un uzdevumus veidos un nodos tālāk.

Tāpēc mēs esam sanākuši kopā. Nevis, lai svinētu trokšņainos svētkus. Bet gan tāpēc, lai pateiktos Kungam, par šiem desmit kalpošanas gadiem. Un Viņu lūgtu, būt arī turpmāk ar mums, un svētītu, lai mūsu kopiena augtu un attīstītos, lai arī daudzi citi cilvēki labā Latvijā varētu iepazīt Dieva žēlsirdīgo mīlestību.

Betānijas dominikāņu māsas

  • Attēlu galerija •
(uzklikšķiniet, lai palielinātu)