Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Baštiks: Ģimenes dienai jābūt starp atzīmējamām dienām
16.01.2006 pl. 18:40

Delfi.lv

Bērnu un ģimenes lietu ministrs Ainars Baštiks atbalsta Ģimenes dienas iekļaušanu atzīmējamo dienu sarakstā.

Bet pagājušajā nedēļā izskanējušo priekšlikumu noteikt Ģimenes dienu par brīvdienu uzskata par diskutējamo jautājumu, informēja Bērnu lietu ministrijā.

Pagājušajā nedēļā Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partija (LSDSP) ierosināja noteikt Ģimenes dienu kā brīvdienu.

“Ģimenes diena 15.maijā tiek atzīmēta visā pasaulē. Latvijā šī ir nesena tradīcija. Uzskatu, lai to stiprinātu, ģimenes dienai, tāpat kā Mātes un Tēva dienai būtu jābūt starp atzīmējamām dienām,” komentējot LSDSP priekšlikumu norādīja Baštiks.

LSDSP ģenerālsekretārs Ansis Dobelis aizvadītajā nedēļā nosūtīja vēstuli visām Saeimas frakcijām un Bērnu un ģimenes lietu ministrijai, kurā aicināja noteikt ģimenes dienu kā brīvdienu.

Dobelis vēstulē skaidro, ka starptautiskā ģimenes diena ir 15.maijs, bet otrā maija svētdiena ir Mātes diena. 15.maiju atzīstot par brīvdienu, tā būtu pārāk tuvu Mātes dienai un Mātes diena varētu zaudēt savu nozīmi. “Mums ir tādi mēneši, kā Janvāris, Februāris – kad praktiski nav brīvu dienu, šajos mēnešos ģimenei šāda diena būtu ļoti vērtīga,” uzskata LSDSP pārstāvis.

LSDSP pārstāvji uzskata, ka šādas brīvdienas noteikšana būtu viens no nepieciešamajiem soļiem, lai Latvijā stiprinātu ģimeni, lai mazinātu šķirto laulību skaitu un uzlabotu demogrāfisko situāciju.