Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

„Pro Sanctitate” jaunās telpās
17.01.2006 pl. 18:25

“Jaunās telpas mums ir Dieva dāvana, tie ir lieli svētki”. Tā sacīja kustības Pro Sanctitate māsa Rita, pasākumā, kurš bija veltīts kustības centra jauno telpu atklāšanai.

Trešdien, 11. janvārī, kustības jaunajās telpās, Republikas laukumā, notika Pro Sanctitate tikšanās ar jauniešiem, kuras laikā tika svinēta pirmā Svētā Mise.

Kustība Latvijā darbojas kopš 1996.gada. Pirmos 5 gadus māsas Rita un Liliāna Latviju apmeklēja tikai vasarās. Kopš 2001. gada Pro Sanctitate māsas Latvijā dzīvo pastāvīgi. Pro Sanctitate vēlas sagatavot cilvēkus, kuri kļūtu par Kristus mīlestības un svētuma vēsts lieciniekiem un apustuļiem. Tā vada dažādas tikšanās par garīgās dzīves jautājumiem, organizē rekolekcijas, garīgos vingrinājumus un citas aktivitātes. Māsas Rita un Liliāna ir Apustuliskās oblātes, sievietes, kuras ir konsekrētas sekulārinstitūtā. Viņas pilnībā sevi veltījušas misijas darbam. Kustība Pro Sanctitate pastāv Baznīcā un tā vēlas, lai tiktu pieņemts un īstenots dzīvē vispārējs svētums.

Lai kustība auglīgi varētu pildīt savu misiju, tai bija nepieciešamas jaunas telpas, kuras ar Viņa Eminences kardināla Jāņa Pujata svētību tika sagādātas.

Visvairāk māsas priecājas par to, ka viņām ir pašām sava kapela. Klātesošie tika aicināti tajā lūgties, lai sagatavotos Misei, kura šajās telpās tika svinēta pirmo reizi. To vadīja priesteris Andrejs Kazakēvičs. Iesākumā viņš pateicās par izrādīto godu vadīt pirmo dievkalpojumu. Priesteris citēja vārdus no Bībeles: “Runā, Kungs, jo tavs kalps klausās”, sakot, ka tā vajadzētu būt, nevis otrādi, likt kungam klausīties un pašam tikai runāt. Pr. Andrejs uzsvēra, ka galvenais nav telpa, bet gan Kristus klātbūtne, jo kur ir Kristus, tur ir arī Tēvs.

Jāpiemin, ka Pro Sanctitate jauno telpu oficiālā atklāšana un iesvētīšana notiks martā.

Sadarbībā ar