Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Pasniegs Gada Lielo balvu 2005
27.02.2006 pl. 13:42

Itālijas - Latvijas kultūras biedrība Latvijā (Societa Dante Alighieri in Lettonia) jau otro reizi pasniedz "Gada Lielo balvu" personām Latvijā un Itālijā, kuras ir devušas vislielāko personisko ieguldījumu starpvalstu attiecību stiprināšanā un kultūras sakaru veicināšanā.

Balvas svinīgā pasniegšanas ceremonija notiks 2006. gada 28. februārī plkst. 18.00 Ārzemju mākslas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 3).

"Gada Lielo balvu 2005" saņems: Maurizio Lo Re - bijušais Itālijas vēstnieks Latvijā, vēsturnieks, grāmatas "Itālijas kultūra Latvijas vēsturē" autors. Angelo Frosio - Itālijas siera meistars, siera "Monterigo" autors, mākslinieks un komponists, aktīvs sadarbības partneris ar A/S "Limbažu Piens". Jānis Pujats - Romas katoļu baznīcas Rīgas metropolijas V. Em. kardināls un arhibīskaps (attēlā pa vidu), devis lielu personisku ieguldījumu ciešai sadarbības stiprināšanai starp Latviju un Vatikāna valsti. Ojārs Spārītis - Latvijas Mākslas akadēmijas profesors, mākslas vēsturnieks, grāmatas "Florence-Rīga. Kultūras paralēles" autors, lielisks Itālijas kultūras un mākslas pazinējs.

"Gada Lielās balvas" autors ir izcilais Latvijas medaļu mākslinieks Jānis Strupulis.

Dantes Aligjēri biedrība Latvijā ir izveidota 1934. gadā, bet atjaunota darbojas jau no 1996.gada, un šis gads Biedrībai norit desmitgades jubilejas zīmē. Biedrības prezidents ir izdevniecības "Jumava" vadītājs Juris Visockis. Itālijas - Latvijas kultūras biedrība apvieno vairāk nekā 50 itāliešu kultūras speciālistu un interesentu, ar savu darbību sekmē sabiedrības interesi par Itālijas kultūru, Itālijas un Latvijas sadarbības formām, kultūrpieredzes apmaiņu un perspektīvām. Biedrības kodolu veido LNO režisors Guntis Gailītis un kinorežisore Laima Žurgina, LMA prorektors Aleksejs Naumovs, LMA profesors Jānis Zemītis, mākslas zinātniece Vita Ozoliņa, muzikoloģe Ingrīda Zemzare, tulkotājs Valdis Bisenieks. Biedrība organizē ikmēneša tikšanās ar brīnišķīgu pieredzi guvušiem cilvēkiem, kā arī lasījumus par mākslas un sabiedriski nozīmīgām tēmām. Projekta "Gada Lielā balva" ietvaros tiek popularizēta aktīva kultūras un mākslas, politisko un ekonomisko attiecību nepieciešamība.

"Gada Lielo balvu 2004" saņēma LMA profesors un prorektors Aleksejs Naumovs, Itālijas autoru darbu tulkotāja Dace Meiere, Latvijas uzņēmējs un Rīgas gubernatora A. Pauluči piemiņas obeliska atjaunotājs Jevgēnijs Gombergs, mākslas zinātniece un Itālijas mākslas izstāžu kuratore Vita Ozoliņa.

Dantes Aligjēri biedrības "Gada Lielo balvu 2005" atbalsta Itālijas vēstniecība Latvijā.

Informāciju sagatavoja Raimonda Strode,
Dantes Aligjēri biedrības sekretāre