Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Plašākas iespējas  baznīcas telpu noformēšanā
20.03.2006 pl. 11:58

17. un 18. martā Rīgā, Latvijas dzelzceļa muzejā, notika floristikas materiālu ražošanas firmas „Oazis” jaunākās produkcijas prezentācija Latvijas floristu paraugdemonstrējumos.

Galvenais iniciators šim pasākumam bija Rīgas Dabas zinības skola, kas pieaicināja arī Bulduru dārzkopības vidusskolu un ziedu kārtošanas skolu „Rezēda”. Meistaru rokās ziedi pārtapa horizontālos un vertikālos dekoros, kā arī dažādu formu ziedu pušķos. Skatītāju acu priekšā tapa filigrāns zvans ar aromātisku ziedu mēli, līgavu pušķi orhideju ziedos, smalki piespraužu dekori, kāds kautrīgs, malā stāvošs, tautas folklorā ieviestais Lieldienu zaķis un Kristus Augšāmcelšanās svētku – Lieldienu dekori, tā ienesot jaunākās idejas baznīcu un citu sakrālu telpu noformējumos.

Paraugdemonstrējumu laikā palūdzu pastāstīt par profesionālo ziedu kārtošanas tendencēm materiālu ienākšanu baznīcā Rīgas Dabas zinību skolas skolotāju, pasākuma organizatori un floristikas meistari Elitu Loginu:

- Vai Jūs esat izmantojuši un arī strādājuši ar „Oazis” produkciju kādā no baznīcām?

Protams, ka „Oazis” produkciju var izmantot arī baznīcas rotājumiem, un tas ir visparastākais Oāžu ķieģelis, ko izmanto, lai veidotu lielas un skaistas floristikas kompozīcijas gan kāzām, gan arī kādiem citiem Baznīcas rituāliem. Bet tagad šī produkcija ir kļuvusi daudz interesantāka un arī baznīcas ir daudzas, kas ir ar tādu modernu arhitektūru, un tajās varētu izmantot arī šo jaunāko produkciju, tas viss ir iespējams. Es esmu ļoti priecīga, jo floristu darbs tiek atvieglots.

- Kas ir tāds īpašs, ko Jūs vēlētos izcelt no tā?

Īpašas ir šīs krāsainās oāzes dažādās krāsās, ko var pieskaņot interjeram.

- Ko Jūs pati ieteiktu tradicionālajiem floristiem, kas darbojas konkrēti baznīcā?

Floristi labprāt strādātu baznīcās un veidotu tās krāšņas dažādām ceremonijām, bet vēlējums būtu, lai būtu pasūtītāji, kas to var atļauties.

Andris Vasiļevskis, RTI
Katedrale.lv