Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Aglonā piemin bīskapu Sloskānu
26.04.2006 pl. 18:14

Trešajās Lieldienās, 18. aprīlī, Aglonas bazilikā tika celebrēta Svētā Mise par godu bīskapa Boļeslava Sloskāna nāves 25. gadadienai.

Misi vadīja kardināls Jānis Pujats kopā ar visiem Latvijas diecēžu bīskapiem, kā arī dažiem desmiti priesteriem no visas Latvijas. Svinīgo notikumu kuplā skaitā apmeklēja ticīgie, neskatoties uz to, ka bija darba dienas vidus. Cilvēki pirms tam bija aicināti lūgties deviņu dienu novennu par beatifikācijas procesu, kas ļautu bīskapu Sloskānu godināt kā svēto.

Kardināls Pujats savā sprediķī atcerējās bīskapa bagāto, bet smagiem pārbaudījumiem pilno mūžu, kurā piedzīvots gan izsūtījums Krievijas Ziemeļos, gan trimdas gadi Rietumos. Latvijā viņam izdevies kalpot tikai 11 gadus.
Svētās Mises svinētāji nokāpa arī kriptā, kur atdusas bīskapa mirstīgās atliekas, lai, lūdzot mūžīgo mieru viņa dvēselei, nodziedātu Lieldienu himnu "Regina Caeli".

Priesteris Arturs Krištapovičs

Red. piez.: 2004. gada 20. decembrī Vatikānā ar pāvesta Jāņa Pāvila II izsludinātu dekrētu (Decretum super heroicitate virtutum) oficiāli tika atzīta bīskapa Boļeslava Sloskāna tikumu varonība, un turpmāk viņš tiek dēvēts par godināmo. Tas nozīmē arī to, ka dievnamā ir atļauts novietot bildi ar bīskapa Sloskāna attēlu pie kuras var lūgties par viņa drīzu iecelšanu svētīgo kārtā, kā arī aizbildniecību  sev un citiem.

• Attēlu galerija •
(uzklikšķiniet, lai palielinātu)

  
  

Katedrale.lv