Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Gaismas ceļš Arkādija parkā
04.05.2006 pl. 11:26

No 28. līdz 30. aprīlim Rīgas katoļu ģimnāzijā, Svētā Damiāna lūgšanu grupa organizēja rekolekcijas jauniešiem, ko vadīja Tiberiādas kopienas brāļi no Lietuvas.

Rekolekciju tēma bija „Mans prieks, Kristus ir augšāmcēlies”. Tiberiāds kopienas brāļi bija ieradušies kopā ar jauniešiem no Lietuvas.

Piektdienas vakars sākās ar kopīgu lūgšanu un iepazīšanos. Sestdienā pēc rīta lūgšanas un mācības jaunieši devās ekskursijā uz Vecrīgu, jo daži lietuvieši bija pirmo reizi Rīgā.

Vēlāk pēcpusdienā Arkādija parkā, kurš atrodas blakus skolai, jaunieši gāja Gaismas ceļā, kas piesaistīja apkārtējo iedzīvotāju interesi, kā arī jaunlaulātos un viņu viesus, jo Arkādija parks ir tradicionāla vieta, kur mēdz apstāties kāzu dienā.

Gaismas ceļā ir astoņas apstāšanās vietas, kurās atceras Jēzus Kristus notikumus pēc augšāmcelšanās. Katrā stacijā jaunieši lasīja Sv. Rakstu fragmentus ar nelielu meditācija, ko bija sagatavojuši brāļi un uzdevumu, kas raksturoja šīs stacijas notikumus. Piemēram, kopā ar apustuļiem Jāni un Pēteri bija jāskrien uz Kristus kapu, kurš pirmais ieraudzīs, ka Jēzus Kristus kaps ir tukšs.

Kopā ar Emausas mācekļiem, jaunieši sadalījās pa divi, lai dalītos, par savu piedzīvoto Dieva klātbūtni. Un stacijā, kur Svētais Gars nolaidās pār mācekļiem, jaunieši viens otram pavēstīja Kristus augšāmcelšanos prieku, bet stacijā par kristiešu pirmo kopienu, jaunieši izdzīvoja brālīgo sadraudzību dejā.

Guna Krūkliņa: "Šajā Gaismas ceļā caur Sv. Rakstiem, meditācijām, lūgšanu, dziesmām un dejām bija iespēja vairāk ieskatīties augšāmcelšanās noslēpumā. Ko tas nozīmē priekš manis, ka Jēzus Kristus ir augšāmcēlies. Tas bija liels prieks, ka varējām šo ceļu veikt pilsētas parkā, kur pastaigājas vietējie iedzīvotāji, un arī viņiem dot šo liecība, ka Kristus ir augšāmcēlies!"

Agnese Januševska
Katedrale.lv