Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Mācītāja nespēj piedot sava bērna slepkavām
13.07.2006 pl. 12:38

Ir pagājis gads, kopš Londonas metro atskanēja sprādzieni, bet sieviete – mācītāja no Bristoles, kura pazaudēja šajā katastrofā meitu, saka, ka līdz šim brīdim nevar piedot teroristiem.

24 gadus vecā Dženifera Nikolsone gāja bojā pagājušā gada 7. jūlijā. Viņas māte Džūlija Nikolsone bija mācītāja kādā Bristoles anglikāņu baznīcā. Meitas nāve lika Nikolsonei atstāt savu amatu – viņa uzskatīja, ka tai nav tiesības pildīt klēriķa pienākumus, ja viņa nespēj piedot teroristiem – meitas slepkavām. “Es nepiedodu viņiem to, ko viņi izdarīja un uzskatu, ka viņiem nevar piedot,” – toreiz teica Nikolsone.

Gadu pēc sprādzieniem viņas attieksme nav mainījusies. “Piedot nav viegli, tas ir ļoti grūti,” teica mācītāja, “ja mana meita būtu palikusi dzīva, pat pārciešot šausmīgus ievainojumus, un pieņemtu lēmumu piedot, tad es atbalstītu viņas izvēli. Piedošanai jānāk kopā ar taisnību, bet tā kā taisnība šajā lietā nav gaidāma, es nogaidīšu ar piedošanu.” Nikolsone teica, ka var daudz runāt par piedošanu un samierināšanos, bet viņas gadījumā tie būtu tikai tukši vārdi. “Ja Kenterberijas arhibīskaps un musulmaņu kopienu līderis paziņo, ka mūsu attiecības turpmāk ir atkarīgas no cilvēka spējas publiski pateikt es piedodu, tad man nav grūti to pateikt, bet manā sirdī, šie vārdi neko nenozīmēs.”

Blagovest - info