Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Attaisnots par krucifiksa zaimošanu
17.07.2006 pl. 10:14

Radikālo musulmaņu darboni Adelu Smitu (Adel Smith), kurš ir iesūdzējis tiesā Orianu Fallaci (Oriana Fallaci) par islāma aizskaršanu, Romas tiesa attaisnoja lietā par katoļu reliģijas aizskaršanu.

Tiesa notika saistībā ar Smita aizskarošajiem izteicieniem Itālijas televīzijas programmā 2001. gadā, kad viņš nosauca krucifiksu par “līķi uz koka gabala”.

Attaisnojuma iemesls bija tas, ka nodarījums, par kuru Smitam jānes atbildību, vairs neparedz sodu.

Tiesas process ilga gandrīz piecus gadus. Lietu pret Simtu, kurš ir Itālijas musulmaņu savienības vadītājs, ierosināja kāda Katānijas iedzīvotāja. Viņa, kā katoliete jutās aizskarta Smita izteicienu dēļ, kurus bija jāklausās vairākiem miljoniem Itālijas populārākās publiskās televīzijas programmas RAI skatītājiem.

Smits jau agrāk bija kļuvis slavens ar savu cīņu pret krucifiksu atrašanos skolā, kuru apmeklē viņa bērni, kā arī slimnīcā, kurā gulēja viņa māte. Viņš pat mēģināja iesūdzēt tiesā Jāni Pāvilu II, jo jutās aizskarts dažu pāvesta uzskatu dēļ, kas bija pausti grāmatā "Pārkāpjot cerības slieksni".

Pagājušajā gadā viņš iesūdzēja tiesā slaveno itāļu rakstnieci Orianu Fallaci, pārmetot viņai, ka tā savā grāmatā "Saprāta spēks" aizskar islāmu. Process šajā lietā sākās jūnijā Bergamo pilsētā Itālijas ziemeļos un nesen lietas izskatīšana tika atlikta uz 18. decembri.

Wiara.pl