Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Rabīni un bīskapi nevēlas geju parādi Jeruzalemē
17.07.2006 pl. 10:04

Galvenie Izraēlas rabīni mobilizē pasaules reliģiskos līderus cīņai pret starptautisko seksuālo minoritāšu „Lepnuma parādi” Jeruzalemē.

Rabīni, kas pārstāv visus jūdaisma novirzienus, ir izplatījuši kopēju aicinājumu aizliegt organizēt šo manifestāciju.

Viņi aicina arī reliģiozos ebrejus, lai tie izietu ielās un bloķētu parādes norisi, ja tā tomēr notiktu. Parāde ir ieplānota uz augusta sākumu.

Rabīni uzsver, ka seksuālo minoritāšu manifestācija aizskar Jeruzalemes svētumu. Tāpat viņi norāda uz to, ka parāde ir laicīgās un liberālās vides provokācija pret reliģiskajām vērtībām. Lielākā daļa Jeruzalemes iedzīvotāji – ebreji, musulmaņi, kristieši, ir pret šādu pasākumu.

Ebreju protestiem pievienojas arī musulmaņi un kristieši. Apustuliskais nuncijs Izraēlā, arhibīskaps Antonio Franco tikās ar Jeruzalemes mēru, lai paustu Vatikāna negatīvo attieksmi pret geju parāžu organizēšanu. Uri Lupolianskis, kurš nāk no ortodoksālo ebreju vides, pats arī ir pret parādes organizēšanu. Tomēr kā mērs ir spiests respektēt cilvēku tiesības brīvi pulcēties un organizēt publiskus pasākumus.

Starptautiskā seksuālo minoritāšu „Lepnuma parāde” bija plānota jau pagājušajā gadā, bet organizatori to atcēla sakarā ar politisko saspīlējumu, jo tajā laikā Izraēla atkāpās no Gazas Sektora. Agrāk jau ir tikušas organizētas geju parādes Jeruzalemē, bet daudz mazākos mērogos. Katru reizi tas izsauca reliģiozo ebreju protestus un sadursmes parādes laikā. Tāpat ikreiz savu protestu pauda vietējie kristiešu hierarhi.

Katoļu informācijas aģentūra