Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Bušs varētu uzlikt veto likumam par cilmes šūnām
19.07.2006 pl. 11:10

ASV Senātam izskatīšanai un apstiprināšanai iesniegts pretrunīgi vērtētais likums, saskaņā ar kuru tiek palielināts valsts finansējums embrija cilmes šūnu izpētei, informē ārvalstu prese.

Taču pret balsojumu asi iebildis ASV prezidents Džordžs Bušs, kurš ir solījis pirmo reizi izmantot savas veto tiesības un apturēt likuma pieņemšanu, raksta BBC.

Aptaujas liecina, ka lielākā daļa amerikāņu atbalsta šos pētījumus un zinātniekus, kas cer rast veidu, kā ārstēt, piemēram, Parkinsona un Alcheimera slimību.

Bušs uzskata, ka likumu nedrīkst pieņemt ētisku apsvērumu dēļ. Senāta balsojums notiks pēc divu dienu ilgām diskusijām par trīs likumiem saistībā ar cilmes šūnu izpēti. Vispretrunīgākais likums atceltu finansējuma ierobežojumus, ko Bušs ieviesa 2001.gadā.

Pirmajā debašu dienā arī Senātā izskanēja abu pušu viedokļi – daži Senāta locekļi stāstīja par saviem tuviniekiem, kuru dzīvības pāragri izdzēsusi kāda pagaidām vēl nedziedināma slimība, savukārt citi aicināja aizdomāties, cik nedzimušu bērnu tiks iznīcināti šo eksperimentu un pētījumu veikšanas laikā.