Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Austrālija: lūgšanu ķēde par mieru Tuvajos Austrumos
01.08.2006 pl. 09:10

„Lūgšanu ķēde” par mieru Tuvajos Austrumos. Ar šādu iniciatīvu nesen nākuši klajā Austrālijas kristīgie studenti, kuri vēlas iesaistīt lūgšanā par mieru kristiešu, jūdu, musulmaņu un citas reliģiskās kopienas gan Austrālijā, gan visur citur pasaulē.

Šādas iniciatīvas mērķis ir izlūgt no Dieva miera dāvanu un gaismu, lai apgaismotu valdību vadītāju un politisko līderu prātus, lai viņi noliktu ieročus, pievērstos dialogam un izvēlētos izlīgšanu.

Neskatoties uz kultūras, nacionālās vai reliģiskās piederības atšķirībām, visus jauniešus vieno ilgas pēc miera. Līdz ar to viņi ir izteikuši vēlmi vienoties kopīgā lūgšanā – izveidot dzīvu „lūgšanu ķēdi”. Austrālijas studenti ir izteikuši savas lielās raizes par Izraēlā un Libānā notiekošo vardarbību, kur iet bojā nevainīgi civiliedzīvotāji. Studenti aicina visas pasaules jauniešus sniegt savu ieguldījumu miera atjaunošanā un veicināšanā.

Šajā ziņā, Austrālija patiešām var rādīt piemēru. Visdažādākās etniskās un reliģiskās kopienas valstī dzīvo mierā un harmonijā. „Lūgšana ir ļoti nozīmīgs ticības un cerības izteiksmes veids. Kopā lūgties, lai zemēs, kur plosās vardarbība, iestātos beidzot miers, tā ir skaista savstarpējas vienotības, sadarbības un harmonijas zīme”, norādīja lūgšanu iniciatīvas organizatori – Austrālijas studenti. Viņi lūdz visus pasaules jauniešus – kristiešus, musulmaņus, jūdus un citu reliģiju piederīgos – vienoties kopīgā lūgšanā, lai politiskie līderi atrastu kopēju valodu, izbeigtu vardarbību un ķertos pie izpostīto zemju atjaunošanas. Pašlaik humanitārā palīdzība nepieciešama 700 tūkstošiem liebāniešu bēgļu, vēstī ziņu aģentūra Fides.