Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Sabombardēts Libānas katoļu radio
03.08.2006 pl. 09:13

Katoļu radiostacija Radio MNS, kas 14 stundas dienā raidīja lūgšanas un Svēto Misi arābu valodā, Izraēlas bombardēšanas rezultātā svētdien, 30. jūlijā, tika daļēji sagrauta, līdzīgi kā daudzi citi Libānas masu informācijas avoti.

Radiostacijas dibinātāja Marija Silvija Bjussona, Emanuēla kopienas locekle, pastāstīja, ka "radiostacija raidīja Libānā, Sīrijā, Turcijas dienvidos, Irākas Austrumos, kā arī Palestīnas Ziemeļos un Jordānā”. „Radio strādāja nepārtraukti kopš tā nodibināšanas pirms diviem gadiem, bet tagad tas ir apklusis,” – viņa ar skumjām konstatēja.

Bjussona cer, ka pēc Libānas krīzes noregulēšanās radiostacija varēs atrast finansiālu palīdzību, lai „atjaunotu savu apustulātu, kas nes Kristus Vārdu šajā delikātajā pasaules reģionā”.

Radiostacijas direktors ir Beirutas arhibīskaps Jozefs Kallass un tās darbību atbalsta Libānas Patriarhu un Katoļu bīskapu asambleja.

Libānas katoļu radiostacijas ir bijušas par uzbrukuma mērķi arī radikālajiem musulmaņiem no kaimiņos esošās Sīrijas. Piemēram, 2005. gada maijā bumba saspridzināja Maronītas patriarhāta katoļu radiostaciju La Voce della Carità. Toreiz uzbrukuma rezultātā bojā gāja divi, bet ievainoti tika apmēram trīsdesmit cilvēki.

Agnuz.info