Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Madonna kaitina kristīgās konfesijas, jūdus un musulmaņus
11.08.2006 pl. 09:10

6. augustā Romā notika amerikāņu popdīvas Madonnas koncerts, uz kuru tā uzaicināja Romas pāvestu Benediktu XVI. Ar šo žestu dziedātāja atbildēja uz Vatikāna pausto neapmierinātību par viņas jauno muzikālo šovu „Atklāsmes”.

Pirms koncerta zvaigznes preses sekretāre Liza Rozenberga paziņoja, ka pāvestam koncerts noteikti patiks: „Viņš varēs ieraudzīt humānisma pilnību, par kura iemiesojumu kļūst Madonna, izpildot savu vissaviļņojošāko dziesmu.” Tomēr Katoļu Baznīcas galva uz dziedātājas uzaicinājumu neatbildēja.

Galvenokārt katoļu garīdzniecība kritizēja dziesmas Love to tell inscenējumu. Dziesma ir veltīta AIDS upuriem Āfrikā, un dziedātāja to izpilda ar ērkšķu vainagu galvā un esot „piesista krustā”. Šādu paņēmienu kardināls Andželo Sodano nosauca par „zaimojošu profanāciju” un „sekluma simbolu, kas valda mūsdienās”, bet kardināls Ersils Tonini aicināja Madonnu izslēgt no Baznīcas: „Teatralizēta piesišana krustā pāvestu un mocekļu pilsētā – tā ir atklāti naidīga akcija,” viņš paziņoja.

Katoļu Baznīcas hierarhi tāpat arī norādīja uz to, ka dziedātāja sev par pseidonīmu ir izvēlējusies Dievmātes vārdu.

Tāpat arī Romas musulmaņu un jūdu kopienu pārstāvji pauda savu protestu: Itālijas musulmaņu līgas priekšsēdētājs paziņoja, ka Madonnai „labāk būtu doties mājās”.

Krievu Pareizticīgā Baznīca arī pievērsa uzmanību šim muzikāli - reliģiskajam skandālam. Krievijas garīdzniecības pārstāvji aicināja ticīgos neapmeklēt popdīvas koncertu Maskavā, kas ir ieplānots 11. septembrī, un, ne bez nožēlas, atzīmēja, ka viņiem nav tiesības uzlikt Madonnai anatēmu (izslēgt no Baznīcas), jo dziedātāja nav no Pareizticīgās Baznīcas.

Maskavas Patriarhāta Ārējo Baznīcas attiecību vadītāja vietnieks Vsevolods Čaplins norādīja, ka Madonna ne jau pirmo reizi jauc kopā cilvēcisko kaislību apdziedāšanu ar kristīgajiem simboliem – krusti, Dievmātes statujas, rožukroņi, bet „tagad ir nonākusi līdz sevis sišanai krustā”. Viņaprāt dziedātājai ir nepieciešama garīgā palīdzība.

Jāpiezīmē, ka Madonna savas ilgās karjeras laikā jau ne reizi vien ir izsaukusi publikas protestus. Piemēram, 1989. gadā klipā Like a Prayer tika izmatoti kadri, kuros bija redzami degoši krusti un melnādains jauneklis, kas tēloja Kristus lomu.

Blagovest - info