Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Ugunsgrēks Turcijā gandrīz nopostīja Jaunavas Marijas māju
23.08.2006 pl. 17:02

Spēcīgs meža ugunsgrēks, kas 20. augustā izcēlās Turcijas antīkās pilsētas Efezas apkaimē, gandrīz nopostīja vienu no kristietības relikvijām – Vissvētās Jaunavas Marijas māju.

Ugunsgrēks nezināmu apstākļu dēļ izcēlās brīdī, kad simtiem ārzemju tūristu apmeklēja Jaunavas Marijas māju. Uguns ātri sāka izplatīties tās apkārtnē.

Tajās dienās Turcijā bija vērojams ļoti karsts laiks. Pēc sinoptiķu ziņām vairākos valsts rajonos temperatūra ēnā pārsniedza 40 grādus pēc Celsija, ziņoja RIA Novosti.

Neskatoties uz to, vairāki Turcijas masu mediji ziņo, ka dedzināšana varētu būt bijusi tīša uzsverot, ka jau agrāk kurdu separātisti vairākkārt organizējuši meža ugunsgrēkus Turcijā kā atbildi tam, ka pret viņiem bija veiktas antiteroristiskās operācijas.

Pie versijas, ka tā varētu būt tīša dedzināšana pieturas arī lielākā avīze Sabah. Avīzē arī tiek pausta versija, ka mežs ticis aizdedzināts ar nolūku patraucēt Benediktam XVI apmeklēt Dievmātes Marijas māju.

Pontifika vizīte uz Turciju tiek plānota novembrī un viens no obligātiem punktiem viņa programmā ir apmeklēt vietu, kur, pēc nostāstiem, Jaunava Marija atrada patvērumu pirms devās uz Mazāziju pēc Kristus nāves.

„Dievmātes Marijas māju 1961. gadā Romas pāvests pasludināja par svētceļojuma vietu. Romas katoļu Baznīcas vadītāji šo vietu apmeklēja 1967. un 1979. gadā. Marijas māja noteikti būs viena no svarīgākām vietām, ko apmeklēs jaunais pāvests,” raksta Sabah.

„Marijas mājai nekas nav noticis, jo tāda bija Dieva griba,” atzīmē avīze Hurriyet, balstoties uz aculiecinieku liecībām.

„Mēs ar grūtībām izglābāmies no ugunsgrēka (svētdien), tomēr kad nākošajā dienā atnācām pie Dievmātes mājas, tad ieraudzījām, ka ugunsgrēks bija nodzisis no metra līdz pusotra metra no tās. Mājai nekāds kaitējums nav nodarīts. Tas ir īsts brīnums,” sacīja itāliešu mūķene Antonija Velasko.

 Blagovest - info