Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Zagļi pārkausējuši Jāņa Pāvila II gredzenu
02.09.2006 pl. 10:03

Viens no zagļiem, kurš nozaga Jāņa Pāvila II zelta "zvejnieka gredzenu", pastāstīja vietējam priesterim, ka viņš ir pārkausējis zeltu un pārdevis to par 112 ASV dolāriem.

Pagājušajā ceturtdienā divi laupītāji Coquimbo pilsētā, kas atrodas 450 km uz ziemeļiem no Čīles galvaspilsētas Santjago, iekļuva Trešās Tūkstošgades Krusta sanktuārijā, kurā atrodas muzejs, un nozaga pāvesta gredzenu un divus krūšu krustus, ko muzejam uzdāvināja Apustuliskais nuncijs Čīlē, arhibīskaps Aldo Kavalli.

Vietējie masu mediji ziņo, ka viens no noziedzniekiem atdeva nozagtos krustus t. Fernando Kandijam un atzinās tam, ka pāvesta gredzens tika izkausēts un pārdots.

Uzreiz pēc zādzības, muzeja administrācija izņēma no ekspozīcijas zelta gredzenu un sudraba krustu, ko muzejam 2002. gadā uzdāvināja kardināls Jozefs Racingers. Turpmāk muzejā tiks uzstādītas papildus novērošanas kameras un palielināts apsardzes darbinieku skaits.

"Zvejnieka gredzens" ir viena no oficiālām pāvesta regālijas sastāvdaļām, ko jāvalkā pāvestam un kas Katoļu Baznīcā norāda uz svēta Pētera pēcteci.

Agnuz.info