Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Anglijas baznīcās akcija „Atgriezties Baznīcā svētdienā”
23.09.2006 pl. 12:18

Daudzās Anglijas diecēzēs simtiem draudzes cer iegūt tūkstošus jaunus draudzes locekļus organizējot akciju „Back to Church Sunday” (Atgriezties Baznīcā svētdienā), kas noritēs tuvākajās brīvdienās.

Kā ziņo saits Christian Today, draudzes gatavojas cilvēku pieplūdumam svētdienas dievkalpojumos 24. septembrī Derby, Ripon and Leeds, Manchester, Wakefield, Oxford, Guildford, Hereford diecēzēs. Tāpat akcijā dalību ņems arī atsevišķas draudzes visā valstī.

Akcijas organizētāji ir izstrādājuši jaunus paņēmienus, arī izveidojuši daudzveidīgu reklāmu, lai aicinātu tos, kas ir pazaudējuši saikni ar Baznīcu.

Staffordšīras universitātes pētnieki sekos līdzi cilvēku reakcijai, kuri atgriezīsies draudzēs un centīsies izprast kā un kāpēc cilvēki pēc ilgāka pārtraukuma atgriežas Baznīcā.

Riponas un Līdsas bīskaps Džons Pārkers teica: „Cilvēki sarauj attiecības ar Baznīcu dažādu iemeslu dēļ. Bet mēs zinām daudzus, kas meklē ceļu uz Baznīcu no jauna. Un personīgs uzaicinājums var daudz mainīt.”

24 gadus vecais Stjuards Dormands, ir viens no tiem, kas pagājušajā gadā atgriezās Baznīcā. Darba kolēģe Līdsā piedāvāja viņam aiziet uz baznīcu kopā ar viņu. Dormands bērnībā dziedāja baznīcas korī, bet kad kļuva pieaudzis pat nedomāja apmeklēt baznīcu, kamēr viņa kolēģe Elsija to neuzaicināja.

Dormands apliecināja, ka draudzē viņš atrada Kristus Baznīcu, kas to uzņēma silti un ar prieku: „Atgriešanās Baznīcā bija vislabākais lēmums, ko jebkad esmu pieņēmis – man patiešām šeit ļoti patīk. Es nekad nebūtu aizdomājies par to, ja nebūtu Elsijas uzaicinājums.”

Akcija „Back to Church Sunday” pirmoreiz tika realizēta 2004. gadā Mančesteras diecēzē. Toreiz Baznīcā atgriezās vairāk nekā 9000 cilvēki. 2005. gadā akcijai pievienojās Veikfildas diecēze, kura sasniedza līdzīgus rezultātus.

Nekomerciāla organizācija Traidcraf dod draudzēm šokolādītes, kuras tās varēs uzdāvināt saviem jaunajiem draudzes locekļiem. Pīters Kolins, atbildīgais par organizācijas attiecībām ar Baznīcu sacīja: „Draudžu locekļi vienmēr ir bijuši pirmie Traidcraft misijas dalībnieki visā pasaulē, daudzu gadu garumā – palīdzot citiem, mēs palīdzam arī paši sev. Tā arī ar šīm šokolādītes dāvaniņām – tā ir dāvana, kas cilvēku padara labāku.”

Organizācija Traidcraft tika dibināta 1979. gadā, kā kristīga organizācija, kas palīdz nabadzīgajiem. Organizācija strādā ar visu ticību cilvēkiem, tieši sadarbojoties ar tiem, atbalstot tos, organizējot seminārus un sniedzot citu informāciju, kā arī tieši iespaidojot politiķus, tādējādi cīnoties ar šķēršļiem, kas neļauj atrisināt nabadzības problēmas visā pasaulē.

Blagovest - info