Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Spānijā katehētu „nemieri”
30.09.2006 pl. 15:01

Spānijā notiek asas diskusijas par reliģijas pasniegšanu un katehētiem.

27. septembrī, lai apspriestu šo jautājumu sapulcējās jaukta komisija, kurā bija pārstāvji gan no valsts institūcijas, gan Baznīcas. Izglītības ministrs Mercedes Cabrera pieņēma Spānijas bīskapiju delegātus, kuru vadīja kardināls Antonio Cañizares. Lai arī netika pieņemti nekādi saistoši lēmumi, tomēr sociālistu videi tuvie mēdiji ziņoja, ka katehētu statuss ir būtiski mainīts. Šī informācija arī izsauca sajukumu un nemierus masu mēdijos.

Uzreiz pēc jauktās komisijas tikšanās radio Cadena Ser, kas cieši sadarbojas ar valdību, paziņoja, ka valdība ir pieņēmusi lēmumu, saskaņā ar kuru tieši valdība turpmāk pieņems darbā un atbrīvos no darba katehētus, nodrošinot visas garantijas, kādas sniedz Darba likumdošana, kurai katehēti līdz šim nebija pakļauti. Tāpat tiks ieviests eksāmens visiem, kuri vēlēsies šo amatu pildīt. Katehētu amata kandidātiem būs nepieciešami – atbilstoša izglītība (diploms vai licenciāts teoloģijā), speciālista apliecinājums un bīskapa piekrišana. Gadījumā, ja katehēts tiks atlaists, viņš nevarēs pasniegt arī nevienu citu priekšmetu. Šī ziņa ko sniedza radio Cadena Ser, tajā pat mirklī plaši atbalsojās Spānijas mēdijos izsaucot dažādus asus komentārus.

Šajā sakarā 27. septembra vakarā Spānijas Bīskapu konference un Izglītības ministrija izdeva kopēju paziņojumu. „Pirmkārt, jauktā komisija vēl tikai iepazinās ar dažādu komisiju darbu; otrkārt, vēl tikai noris dialoga process; nav pieņemts vēl neviens lēmums, līdz ar to ziņas, kas ir izplatījušās nav pamatotas,” – teikts paziņojumā.

Wiara.pl