Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Starp kultūru un drošību
02.10.2006 pl. 12:00

Iepriekšējā nedēļā pēc Karēlijas ugunsdzēsēju prasības tika slēgts 18. gs. arhitektūras piemineklis - Petrozavodskas Kunga Sagaidīšanas pareizticīgo baznīca.

„Mums paziņoja, ka Petrozavodskas pilsētas tiesa apmierināja republikas ugunsdzēsēju iesniegto prasību pret baznīcu. Galvenā pretenzija bija – ēku nevar ekspluatēt, jo tajā nav rezerves izejas. Un tā ir bezizejas situācija, jo ēkā patiešām nav rezerves izejas, bet mēs nevaram situācijā neko mainīt, nepārkāpjot federālo likumu par vēstures pieminekļu aizsardzību: neviens nevar mums atļaut graut caurums sienās, kuras būvētas pirms gandrīz trīssimt gadiem,” pastāstīja draudzes gans, priesteris Pāvels Lehmus.

Kā teica tēvs Pāvils, pašlaik ticīgie lūdzas par dievnama glābšanu, un tuvākajā laikā gatavojas iesniegt apelāciju pret pilsētas tiesas lēmumu Karēlijas republikas Augstākajā tiesā.

Baznīca būvēta 1775. gadā par Pēterburgas tirgotāja Iļjas Kononova līdzekļiem. 1931. gadā baznīcu padomju vara slēdza, pielāgoja skolas vajadzībām, un tikai 1996. gadā to atkal atdeva draudzei. Kopš 1999. gada to rekonstruēja. Par saziedotajiem līdzekļiem bija izdevies atjaunot baznīcas ārējo izskatu – no jauna uzcelts centrālais kupols, atjaunots zvanu tornis, uzstādīti krusti.

Katolik.ru