Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Svētīgais bez "punktualitātes" tikuma
08.11.2006 pl. 09:03

„Brālis Mariano de la Mata Aparicio māca mūs, kā ikdienas dzīvē sekot Kristum.

Daudzi beatifikācijas svinību dalībnieki, kas personīgi pazina svētīgo un bija ar viņu draudzīgās attiecībās var apliecināt šī augustīniešu tēva kristīgos tikumus, kas mīlestībā kalpojot Baznīcai un visiem ir nesuši Dievam tik lielu slavu,” – savā svētrunā teica kardināls Hose Saraiva Martins, kurš 5. novembrī Brazīlijā, San Paulo vadīja beatifikācijas liturģiju. Spāņu izcelsmes mūks Mariano de la Mata Aparicio savu dzīvi veltīja kalpojot slimajiem un trūkumcietējiem.

Priesteris Fernando Roho, beatifikācijas procesa vadītājs, stāsta par tēva Mariano dzīvi: „Viņa garā dzīve aizritēja galvenokārt Brazīlijā, īpaši San Paulo. Viņš vienmēr bija pieejams ikvienam: klostera vadībai, brāļiem, draudzes locekļiem, skolēniem, bezpajumtniekiem, bērniem, kas nāca no nabadzīgām ģimenēm vai dzīvoja uz ielas, vai bija slimi. Viņš vienmēr atradās starp trūkumcietējiem, lai viņi varētu izjust draudzīgas plaukstas siltumu. Tēvs Mariano nav sarakstījis nevienu grāmatu, nevienu preses rakstu. Ir saglabājusies tikai viņa vēstule piederīgajiem Spānijā. Kopienas dzīves punktualitāte nebija tēva Mariano tikums. Kad tēvu Mariano aicināja pie slimā, laiks viņam apstājās. „Nāve ne vienmēr gaida. Es negribētu, lai kāds nomirtu bez sakramentiem, tāpēc, ka es respektēju kanoniskās lūgšanu stundas,” – viņš teica. Viņš ir piemērs tam, kā ikviens var sasniegt kristīgās varonības virsotnes pildot savus ikdienišķos darbus.”

Mariano de la Mata Aparicio piedzima 1905. gada 31. decembrī Spānijā. 16 gadu vecumā viņš iestājās Augustīniešu klosterī, 1930. gadā tika iesvētīts par priesteri un nākošajā gadā kā misionārs devās uz Brazīliju.

Tēvs Mariano nomira 1983. gada 5. aprīlī, un jau tad viņu cilvēki uzskatīja par svēto. Īpaši vietās, kur viņš pildīja savas priestera, audzinātāja un samarieša funkcijas. Viņu uzskatīja par patiesu mīlestības vēstnesi. Īpaši viņu iepazina kā cietēju apustuli. Vēža slimnieku hospitālī San Paulo viņš dalīja sakramentus, sējot cerību un mierinājumu.

1997. gada 31. maijā kardināls Paulo Evaristo Arns, pašreizējais San Paulo arhibīskaps uzsāka tēva Mariano de la Mata Aparicio beatifikācijas procesu. Jaunā svētīgā relikvijas atradīsies San Paulo, sv. Augustīna baznīcā.

Wiara.pl