Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Neapole: gavēnis un lūgšana pret mafiju
10.11.2006 pl. 09:25

Sakarā ar pieaugošo vardarbības vilni Neapolē kardināls Crescenzio Sepe bija pasludinājis 7. novembri par gavēņa un lūgšanu dienu, piesaucot pilsētas patrona, sv. Januārija aizbildniecību.

Lūgšanu diena beidzās ar lūgšanu un nomoda nakti Neapoles katedrālē.

Kopš gada sākuma Itālijas reģiona Kampānijas galvaspilsētā nogalināti jau vairāk nekā 70 cilvēki. Pēdējā laikā asiņaina izrēķināšanās starp noziedzīgajiem klaniem ir pieaugusi. Tikai piecu dienu laikā tika nogalināti septiņi cilvēki. Neapoles arhibīskaps paļaujas, ka lūgšana un gavēnis kopā ar žēlsirdības darbiem palīdzēs izlūgt no Dieva saskaņas un izlīguma dāvanu. Mīlestība uzvarēs naidu, bet atriebību atbruņos piedošana.

„Tā atmosfēra, kas ir izveidojusies, ir savdabīgas vardarbības kultūras auglis,” – intervijā Vatikāna Radio teica kardināls Crescenzio Sepe. Neapoles arhibīskaps uzsvēra, ka šie jaunie cilvēki, šie „noziedzīgo grupējumu bērni”, kā viņus mēdz dēvēt, nezina, kurp doties, kā pavadīt laiku. Viņiem trūkst atbilstošas audzināšanas ģimenēs. Tāpēc viņi dodas uz ielas, bet iela kļūst tiem par visa veida noziedzības skolu. Tas arī ir izskaidrojums pašreizējam satraucošajam stāvoklim. Un Baznīca cenšas tiem palīdzēt un ar lielām rūpēm iesaistās situācijas risināšanā. Kardināls Sepe piebilda, ka Neapolē ir vairāk nekā 300 dažādi centri, kas cenšas aizpildīt tukšumu. Mums ir daudzas lūgšanu vietas, mēs uzsākam dažādas iniciatīvas, un ne tikai draudzēs. Tāpat ir arī daudzas katoļu organizācijas, kas rūpējas par bērnu atbrīvošanu no ielas ietekmes. „Ir jāpanāk sava veida kultūras un civilo revolūciju, bet pēc tam arī reliģisko, lai atņemtu vietu noziedzībai,” – teica arhibīskaps.

Wiara.pl