Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Francija: aizvien vairāk mošeju, bet mazāk baznīcu
14.11.2006 pl. 09:04

Pēdējos 30 gados Francijā mošejas un musulmaņu lūgšanu centri uzcelti vairāk nekā katoļu baznīcas pēdējā gadsimta laikā.

Šādas ziņas sniedz Spāņu izdevums Alba, kurš atzīmē, ka valstī, kuru vēsturiski uzskata par „vecāko Baznīcas meitu” ir vērojams islāma bums. Albas rakstā teikts, ka: „Imigrācija Franciju ir novedusi pie mošeju un evaņģēlisko baznīcu celtniecības strauja pieauguma, bet tajā pat laikā valstī samazinās katoļu baznīcu skaits. Uz šo brīdi Francijā darbojas 1500 mošejas, un tas ir apmēram tik pat cik Stambulā.

Pēdējo piecu gadu laikā valstī uzceltas 20 jaunas baznīcas, galvenokārt Parīzē, Nicā, Pontuā, bet tajā pat laikā 60 baznīcas ir beigušas savu pastāvēšanu. Ik gadus Eiropas Savienībā musulmaņu skaits palielinās par 1 miljonu, un ja šis skaits tādā pat tempā turpinās pieaugt, tad 2025. gadā ES dzīvos apmēram 40 milj. musulmaņi. Jau tagad 10% Francijas iedzīvotāju ir musulmaņi un tas ir augstākais rādītājs starp visām Eiropas valstīm.

ES turpina pievilināt aizvien lielāku imigrantu skaitu. Ekonomiskā labklājība un politiskā stabilitāte Eiropas Savienībā tiem ir ļoti vilinoši faktori.”

Agnuz.info