Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

IV Pasaules Ģimeņu kongress Polijā
14.05.2007 pl. 09:20

No 11. līdz 13. maijam Polijā notika IV Pasaules Ģimeņu kongress. Tā izvirzītais mērķis bija stratēģijas izstrādāšana tradicionālās ģimenes aizstāvēšanai pret spiedienu, ko pēdējā laikā jāizjūt no Eiropas institūcijas puses.

Ziņa par Kongresu uzreiz izsauca vētrainu protestu no liberāli noskaņotu grupu puses. Tā, piemēram, kādā geju kustības interneta lapā parādījās jautājums, kā gan Eiropa varēja pieļaut, ka pašā tās centrā notiek Kongress, kas veltīts ģimenes aizstāvēšanai un propagandējošs ģimeniskas vērtības. Izskanēja informācija, ka geju kustību aktīvisti ne reizi vien mēģinājuši traucēt Kongresa organizēšanu.

Atgādināsim, ka Polija ir viena no nedaudzajām valstīm, kura nostājusies pret Eiropas iniciatīvām legalizēt viendzimuma laulības, asi kritizējot Eiropas Savienības darbību šajās virzienā, un līdz ar to arī izjūtot pamatīgu spiedienu no Eiropas politiķu puses.

IV Pasaules Ģimeņu kongress noritēja ar Polijas prezidenta Leha Kačinska protekciju. Tā sponsori bija ģimeni aizstāvošas organizācijas no dažādām pasaules valstīm, starp kurām ir arī tādas pasaulē pazīstamas organizācijas, kā American Family Association, Focus On The Family, Human Life International, Watchmen on the Walls u.c. Kongresā piedalījās vairāk nekā 3000 dalībnieki no 27 pasaules valstīm, tostarp daudzu sabiedrisku organizāciju vadītāji, juristi, psihologi, ekonomisti, politiķi, priesteri un žurnālisti.

„Šodien visas pasaules mērogā redzam spēcīgu uzbrukumu tradicionālajai ģimenei, kura ir sabiedrības struktūras fundamentāla institūcija. Šāds uzbrukums ģimenei nav pieredzēts vēl nekad iepriekš cilvēces vēsturē. Šīs parādības globālais raksturs liek sniegt savstarpēju atbalstu un apvienoties visām pret ģimeni labvēlīgajām struktūrām, kurām nav vienaldzīga tās normāla funkcionēšana. Pasaules Ģimeņu kongresa organizēšanas mērķis aizsargāt tradicionālo ģimeni un tāpēc tas apvieno visus spēkus – universitāšu apvienības, dažādu valstu un kultūru politiskās kustības un valdību struktūras, nepolitisko un reliģisko organizāciju līderus, kas atbalsta ģimeni, kā arī daudzas ģimenes un atsevišķas personas,” teica Kongresa organizētāji.

Oficiāli nosauktie kongresa mērķi bija šādi:

1. Pasludināt ģimeni par dabīgu un fundamentālu sabiedrības pastāvēšanas vienību;

2. Pasludināt ģimenes neatņemamās tiesības, kas nesaraujami saistītas ar cilvēktiesībām;

3. Atgādināt par ģimenes kā mīlestības un solidaritātes kopienas, misiju, kas vispilnīgākajā veidā nodod kulturālās, ētiskās, sociālās, garīgās un reliģiskās vērtības;

4. Izveidot ģimeņu lietu forumu, kuru pārstāvētu politiķi, dažādu reliģisko grupu un organizāciju līderi, kas nodarbojas ar jautājumiem par ģimeni;

5. Nodot gan individuālo, gan sabiedrisko pieredzi un sasniegto, lai stiprinātu ģimenes pamatus;

6. Ģimeni aizstāvošu ideju un līdzekļu, kas aizstāv šīs idejas globalizācija

7. Laulības dzīves kultūras formēšana, īpaši rūpējoties par savstarpējo labumu un bērniem.

Kongresa laikā notika sesijas un darba sēdes, kuru laikā tika apspriesta valsts politika attiecība uz ģimenes stiprināšanu un sadarbību. Notiks arī darba semināri veltīti ekonomiskajām svirām, kas varētu aizsargāt ģimeni. Tajos tika izskatīts plašs tēmu spektrs – no fiskālās politikas vērstas uz ģimenes labumu līdz ģimenes biznesa izveidošanas principiem.

Katolik.ru