Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Uzsākti darbi pie Aglonas bazilikas jumta rekonstrukcijas
19.05.2007 pl. 08:09

BBI

Maija sākumā uzsākti Aglonas bazilikas jumta rekonstrukcijas darbi. Projekta ietvaros tiks veikta jumta nesošo koka konstrukciju pilnīga nomaiņa un jauna jumta seguma ieklāšana.

Šā brīža jumta konstrukcijas tiks nomainītas ar jaunu vara skārda jumta segumu. Šobrīd jau ir pabeigts darbs pie tehniskā projekta izstrādes un sākti darbi pie esošās siltumizolācijas izņemšanas, kura projekta laikā tiks atjaunota, izmantojot mūsdienu prasībām atbilstošus materiālus. Uzņēmums SIA „MAL Company”, kurš ir šī tehniskā projekta darbu autors un izpildītājs, veiks arī elektroinstalāciju, ugunsdzēsības signalizācijas un zibensaizsardzības sistēmu izbūvi.

„Papildus jau noslēgtajām vienošanām, pašlaik norit sarunas arī par Aglonas baznīcas krustu demontāžu. Ir jāveic arī to rekonstrukcija, tai skaitā krustu apzeltīšana,” stāsta MAL Company valdes priekšsēdētājs Staņislavs Maless.

Aglonas baznīcas draudzes vecākais Andrejs Aglonietis uzsver: „Aglonas baznīca ir nozīmīga reliģisku svētceļojumu vieta un tai arī nākotnē ir jāpaliek par garīguma centru. Lai arī turpmāk uz Aglonu varētu plūst gan svētceļotāju, gan tūristu straumes, mūsu uzdevums ir ieguldīt daudz darba bazilikas teritorijas uzturēšanā un atjaunošanā. Ceru, ka jumta rekonstrukcija būs tikai sākums šīs svētvietas sakopšanā un attīstīšanā.”

Jāatzīmē, ka „MAL Company” 2006.gada beigās uzvarēja konkursā par Aglonas baznīcas jumta rekonstrukcijas tehniskā projekta izstrādi un veikšanas darbiem. Projektu plānots pabeigt līdz 2007.gada 1.augustam.

www.bbi.lv