Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Prezentēs divas jaunas grāmatas
06.06.2007 pl. 10:23

Kustība Pro Sanctitate atzīmē dibināšanas 60. gadadienu un pēc svinīgā dievkalpojuma 10.jūnijā plkst. 18.30 Sv. Jēkaba katedrālē notiks grāmatu 'Ģimene, mīlestības kopība' un ‘Pro Sanctitate  Kustības  garīgums' prezentācija.

Prezentācijā piedalīsies pr. Paskals Marija Jerumanis, Dr. theol.


Fragments no ievada G. Džakvintas grāmatai „Ģimene, mīlestības kopība.”

Pr. Edgars Cakuls: "Pārdomas par ģimeni, kuras ir ietvertas šajā grāmatā ir ļoti svarīgas. Grāmatas autors Guljelmo Džakvinta nav vienkāršs kristīgs domātājs, viņš ir katoļu Baznīcas bīskaps, tādēļ šajās lappusēs jūs atradīsiet ne tikai augsta līmeņa teoloģisku sintēzi par laulību, bet arī pastorālo vēlmi konkrētā, praktiskā veidā palīdzēt ģimenei. To īpaši uzsver teoloģiskajai daļai pievienotās liecības, kuras snieguši mūsu laikabiedri, cilvēki, kuri ir saskārušies ar, šķiet, visu mūsdienu ģimeņu kopīgajām problēmām, un ar Dieva žēlastību tās pārvarējuši. Autors apskata laulību „svētuma gaismā,” līdz ar to uzsverot, ka ģimenes dzīve balstās ne tikai uz savstarpējiem pienākumiem, bet gan ka tā, pateicoties laulības sakramenta žēlastībai, kļūst par ceļu uz garīgo pilnību. Svarīgi ir uzmanīgi iedziļināties ievadā, kas ir kā labs ceļvedis cauri šīs mazās, bet saturīgās grāmatas lappusēm.

Grāmatu ievada un noslēdz poēzija. Šis izteiksmes veids ir īpaši piemērots, lai uzrunātu pašus sirds dziļumus. Šķiet, ka vēlme uzrunāt sirdis ir bijusi galvenā motivācija šīs grāmatas autoram. Tādēļ atliek novēlēt, lai šie vārdi atrod saprotošas un atvērtas sirdis, kuras vēlas kopt sevī visu to skaisto un labo, ko Dievs ir devis un Kristus ir svētījis savā Baznīcā, it īpaši mīlestību, kas ir pamats katrai labajai lietai mūsu pasaulē, it sevišķi laulībai un ģimenei."

Pro Sanctitate