Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Pāvests aicina jauniešus uzskatīt laulību par aicinājumu
08.05.2024 pl. 08:23
Aizstāvēt laulību nozīmē aizstāvēt ģimeni, tas nozīmē glābt visas ar laulību saistītās attiecības: starp laulātajiem, bērniem un vecākiem, vecvecākiem un mazbērniem; tas arī nozīmē apliecināt, ka mīlestība uz mūžu ir iespējama – sacīja pāvests, tiekoties ar laulāto kustības “Dievmātes komandas” atbildīgajiem pāriem.

Starptautisko laulāto kustību “Dievmātes komandas” (Équipes Notre-Dame) 1938. gadā nodibināja franču priesteris Anrī Kafarels. Tās locekļi mūsdienās darbojas visā pasaulē un sniedz atbalstu 74 tk. laulāto pāru. Kopš 2017. gada šī katoļu kustība darbojas arī Latvijā.

Pāvests atzina, ka mūsdienu jauniešiem ir grūti ticēt, ka mīlestība ir mūžīga. Viņš aicināja klātesošos palīdzēt tiem atklāt, ka kristīgā laulība ir aicinājums. Tā ir īpašs Dieva aicinājums, kas ir adresēts vīrietim un sievietei, lai viņi varētu pilnībā sevi īstenot, kļūstot par tēvu un māti, un svētdarīt sevi, savus bērnus un vidi, kurā tie dzīvo un darbojas.

Šajos mainīgajos laikos kristīgā ģimene piedzīvo īstu “kultūras vētru” un ir apdraudēta un kārdināta vairākās frontēs – sacīja Francisks, kurš iedrošināja “Dievmātes komandu” vadītājus turpināt savu vērtīgo līdzgaitniecības darbu ģimeņu labā.

Laikā, kad daudzi domā, ka laulības izdošanās ir atkarīga tikai no pašu laulāto noteiktās gribas, Svētais tēvs atgādināja, ka tas tā nav; ja tas tā būtu, tad uz laulāto pleciem tiktu uzlikts smags slogs. Laulība ir ceļš trijatā – viņš uzsvēra. Laulībā ir klātesošs pats Kristus, kurš atbalsta un pavada laulātos. Līdz ar to ir svarīgi to apzināties un ņemt vērā. Ja laulātie rūpējas ne tikai par attiecībām savā starpā, bet arī par attiecībām ar Kristu, ja tās tiek izkoptas kā liels dārgums, plecu pie pleca vienam otru ikdienā atbalstot, tad viņi var būt droši par savas mīlestības pastāvēšanu. “Es esmu durvis. Ja kāds caur mani ieiet, tas tiks izglābts”, saka Jēzus. Laulības dzīve ved pa Kristus vārtiem. Uzrunā pāvests aicināja klātesošos laulātos pārus sadarboties arī ar priesteriem.

Vaticannews.va