Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Pāvests gatavo dokumentu par Vissvētāko Jēzus Sirdi
07.06.2024 pl. 13:33
Trešdienas, 5. jūnija, vispārējās audiences noslēgumā pāvests paziņoja, ka septembrī publicēs dokumentu, kas būs svarīgs pasaulei, kura, “šķiet ir pazaudējusi sirdi”. Francisks kārtējo reizi iestājās par mieru Ukrainā, Palestīnā, Izraēlā un Mjanmā.

“Jēzus Vissvētākās Sirds un Marijas Bezvainīgās Sirds svētki, kurus Baznīca gatavojas svinēt tuvākajās dienās,” norādīja Romas bīskaps, “mudina mūs atsaukties Kristus pestījošajai mīlestībai un uzticēties Kunga Mātes aizbildniecībai”. Kā zināms, visu jūnija mēnesi katoļticīgie īpaši godina Jēzus Vissvētāko Sirdi.

“27. decembrī apritēja 350 gadi kopš Jēzus Vissvētākās Sirds pirmās parādīšanās svētajai Margaritai Marijai Alakokai”, sacīja Francisks. “Šajā sakarā iesākās svinību laiks, kas noslēgsies nākamā gada 27. jūnijā. Tādēļ es esmu gandarīts sagatavot dokumentu, kurā apkopotas vērtīgas iepriekšējo Maģistērija tekstu domas un gara vēsture, kas sniedzas līdz pat Svētajiem Rakstiem, lai šodien visai Baznīcai no jauna piedāvātu šo garīgā skaistuma piesātināto kultu. Es domāju, ka mums būs ļoti labi pārdomāt dažādus Kunga mīlestības aspektus, kas var izgaismot Baznīcas atjaunotnes ceļu, kā arī pateikt ko nozīmīgu pasaulei, kura, šķiet, ir zaudējusi sirdi. Es lūdzu jūs pavadīt mani lūgšanā šajā dokumenta sagatavošanas laikā, lai septembrī tas tiktu publicēts”.

Tikšanās noslēgumā pāvests aicināja ticīgos ar Vissvētākās Jaunavas Marijas aizbildniecību lūgties par mieru kara plosītajā Ukrainā, Palestīnā, Izraēlā un Mjanmā. “Lūgsim, lai Kungs dāvā mums mieru un lai zeme netiktu pakļauta briesmīgajām kara ciešanām. Lai Dievs mūs visus svētī. Āmen”, viņš sacīja.

Vaticannews.va