Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Ziemassvētki aizbraukuši...
15.02.2005 pl. 14:04

Pr. Gatis Bezdelīga

Saldus draudze 8. janvārī aizvadīja Ziemassvētku laiku ar kopīgu pasākumu „Ziemassvētki aizbraukuši...”. Uz šo vakaru bija aicināti dzejnieks Uldis Auseklis un dziesminieks Uldis Fridrihsons.

Abi Uldi stāstīja par savu daiļradi – viens raksta dzejoļus, otrs komponē mūziku un dzied. Uldim Fridrihsonam jau sarakstītas vairāk nekā 140 dziesmas ar Ulda Ausekļa vārdiem.

Dzejnieks U. Auseklis atzinās, ka viņa dzeja ir smeldzīga: "Mani dzejoļi ir minorīgā tonī, jo pasauli izjūtu caur sāpēm". Šī smeldze tomēr palīdz rakstīt un atklāt dzejnieka sirds dziļumus. Dzejoļu tematika skar paša ikdienu – šķietami nenozīmīgus sīkumus, novērojumus, pārdzīvojumus, kas tomēr ietekmē dzejnieka dzīvi, pašsajūtu un pašvērtējumu, tā aizskar arī mūžības tēmu un Dieva klātbūtni cilvēka dzīvē.

Interesanti bija klausīties dzejnieka stāstījumā par savu dzeju, tās tapšanu un uzreiz pat nevarēja aptvert, kur beidzas stāstījums, kur sākas dzejolis. Šķiet tik ļoti dzejnieka dzīve ir savijusies ar viņa dzeju, ka to nemaz nevar un arī laikam nevajag atšķetināt.

Sadarbība ar dziesminieku U. Fridrihsonu dzejniekam ir aizsākusies 1992. gada novembrī, kad abi kopā gatavojušies kopīgiem pasākumiem. Kādai dziesmai melodija radusies, abiem piestājot ceļmalas krodziņā, cita atkal ienākusi prātā pēc kārtējā koncerta. Dažu labu dzejas rindu dziesminieks nēsājis krietni ilgu laiku sevī, līdz atnākusi īstā melodija.

Pēc koncerta dekāns Gatis Bezdelīga sveica draudzes darbiniekus – ministrantus, baznīcas kopējus, mūziķus un citus ļaudis, kuri ikdienā rūpējas par savu draudzi un baznīcu. Tad pienāca laiks arī cienasta baudīšanai un jautriem dančiem.


~ Attēlu galerija ~
(klikšķiniet uz bildes, lai to palielinātu!)

  
  
 
  

Vairāk bilžu atradīsiet šeit! :)