Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Par un ap kristietību/Kristīgā meditācija
 
com light
pievienojies: 01.04.2010
Komentāri: 93
Kristīgā meditācija
18.06.2010 05:44
«Šī ir viena no krīzes iespējām! Mēs esam noguruši no trokšņa, sašķeltības, neziņas un virspusējības, reizēm nerodam padomu, kā uzveikt pesimismu, šaubas un neticību ne sev, ne citiem. Kā sakārtot un piepildīt sevi, rast spēku ikdienas pienākumiem un atgūt ticību rītdienai.

Pasaules Kristīgās meditācijas kopienas vadītājs benediktiešu mūks tēvs Lorenss Frīmens OSB

: -Varbūt ir vērts ieskatīties Džona Meina grāmatā «Vārds klusumā», kurā rādīts vienīgais ceļš ─ aizraujošs un noslēpumains ─ uz klusumu, mieru, viengabalainību un dziļumu. Šis ceļš ir sastapšanās ar Visaugstāko, un tas jāsāk staigāt pilnīgā klusumā bez skaļi vai klusi izteiktiem vārdiem. Grāmatā, kuru iepazinusi un atzinusi pasaule, mūsdienīgi, skaidri, teoloģiski argumentēti, kā arī balstoties uz autora personisko pieredzi, izklāstīts svarīgākais par kontemplatīvo (jeb kluso) meditāciju ─ gan teorētiskā, gan praktiskā aspektā. Izcilais domātājs un mistiķis, benediktiešu mūks Džons Meins (1926─1982) ir viens no kristīgās meditācijas garīgajiem skolotājiem, uz kura mācību balstās arī mūsdienu latviešu teologa Jura Rubeņa darbs „Ievads kristīgajā meditācijā», kas tikko izdots apgādā Zvaigzne ABC.

Nenoliedzami, Dž. Meins ir viens no mūsdienu kristietības lielajiem Skolotājiem, kura balsī ir vērts ieklausīties ne tikai meklētājiem, bet arī skeptiķiem.», tā par grāmatu saka mācītājs J. Rubenis.

   Pasaules kristīgās meditācijas kopiena ir ēkumeniska organizācija ar Starptautisko centru Londonā. Tā radās un tika izveidota par elastīgu struktūru 1991. gadā. Tās mērķis ir izplatīt un attīstīt kristīgās meditācijas mācīšanu. Šobrīd pasaulē vairāk nekā četrdesmit valstīs regulāri tiekas aptuveni 1000 meditācijas grupas. Pasaules kristīgās meditācijas kopiena organizē rekolekcijas, meditācijas skolotāju apmācības skolas, seminārus, lekcijas un starpkonfesiju dialogus. Kopienas mājas lapās http://www.wccm.org http://www.jesus.lv ir sniegta informācija par pašreizējām programmām, saites ar valstu koordinatoriem un vietējām grupām.
Kā jums šķiet ar ko atškirās Kristīgā meditācija no austrumu praksēm?
Anatols
pievienojies: 08.05.2010
Komentāri: 24
Re: Kristīgā meditācija
19.06.2010 03:27
Kristīgā lūgšana atšķiras ar to, ka tās centrā ir attiecības ar Sv. Trīsvienību. Austrumu reliģijās ir tikai centrēšanās uz sevi un savu pilnību.

Otrais jautajums: ar ko atšķiras Kristīgā meditācija no katoliskas lūgšanas? Ar to, ka mēs nelūdzamies vienīgi kā kristieši, bet arī izejot no tās konfesijas, kurai piederam un līdz ar to, atšķiras pati lūgšanas būtība.

Secinājums: ne viss ir zelts, kas spīd. (tas par kristīgo meditāciju)
com light
pievienojies: 01.04.2010
Komentāri: 93
Re: Kristīgā meditācija
27.06.2010 17:09
Mūsu Kungs ir mūsu spēks un mūsu drosme!Tas saglabā mieru un iekšējo brīvību. Neļauj mūs ieraut virpulī. Nesteidzas un nesāk kaut ko drudžaini mainīt, bet ieiet lietas kursā, saprot to, kas notiek un izvērtē situāciju.Piemeklē sev līdzstrādniekus, izveido komandu.Nedarbojas individuālistiski. Ļoti svarīgi ir atpazīt tās dāvanas, kas ir  līdzstrādniekos!Ļoti skaisti ir ne tikai vārdi,bet arī darbi!Patiesība ir gaisma,kas nekad nenodziest un Prieks,kas nekad nebeidzas!Kungs Tu esi viss!Nāc un darbojies savā radījumā...

 
Anton Pavlovič
pievienojies: 18.03.2010
Komentāri: 29
Re: Kristīgā meditācija
27.06.2010 17:13
Kū jūs ite pīzarokstejat?,lobōk būtu izarakstejuši kō pīzaleigōjat ,voi ar bozneicbārni nimoz naleigoja?
keth
pievienojies: 29.10.2012
Komentāri: 3
Re: Kristīgā meditācija
29.10.2012 15:22
Pēc būtības lūgšana ir meditācija! Atšķiras tikai vārdi, kristiešiem bībele, tibetiešiem mantras.
J.
pievienojies: 13.06.2006
Komentāri: 462
Re: Kristīgā meditācija
29.10.2012 15:41
par kristīgās meditācijas kopienu : http://scireprints.lu.lv/186/3/Taivane.kristiga.meditacija.pdf

meditācija  ir pārdomas
 
 Saraksts/Par un ap kristietību/Kristīgā meditācija