Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Palasīsim...  Mieram tuvu

Kur meklēt laimi
13.05.2006 pl. 09:03

Diakons Gabriels Suleimanovs

Diakona  komentārs Lieldienu V svētdienas Sv. Mises lasījumiem.

Pastaigājoties pa pilsētas ielām, varam redzēt modernas ēkas, lielus supermārketus un veikalus, kas mūs kārdina. Izaicinošas bildes ar mūzikas un kino zvaigznēm, skaistas un smaidīgas pārdevējas, laipni kungi, kas piedāvā jaunas "rotaļlietas" mūsdienu cilvēkam. Visu, kas vajadzīgs, var dabūt ar vienu noteikumu: jābūt naudai, un tavs sapnis piepildīsies.

Skatoties uz visiem šiem pasaules brīnumiem, mēs paši gribam sasniegt kaut ko vērtīgu, kaut ko, kas varētu mūs apmierināt. Karjera, nauda, stāvoklis sabiedrībā, slava, draugi, uz kuriem var paļauties, utt. Daudzi no mums gatavi uzupurēties, izdarīt gandrīz neiespējamo, lai tikai labi sakārtotu savu dzīvi, lai atstātu labu iespaidu. Dzīve bez grūtībām, bez bailēm, slimībām — tas ir šodienas cilvēka mērķis.

Mēs varam redzēt šos laimīgos cilvēkus — televīzijā, uz ielas, publiskās vietās. Nogurušus, neapmierinātus un nemitīgā steigā. Tāpēc ar laiku saprotam: kaut kā trūkst. Cilvēki, kas it kā ir laimīgi un bagāti, kas smaida un runā par cerību, nemaz nav prieka pilni. Kur tad meklēt laimi? Kur tad ir atrodams īstais prieks?

Pirms kāda laika Polijā satiku sievieti, kas nevarēja aiziet uz baznīcu slimības dēļ. Sieviete bija gados, bet kaut kas viņā lika man aizdomāties. Daloties savās bēdās, viņa man teica, ka tagad ir vislaimīgākais cilvēks pasaulē. Katru svētdienu, kad nesu viņai svēto Komūniju, šī sieviete raudāja aiz prieka un tad smaidot stāstīja, kādas lietas viņas dzīvē ir darījis Dievs. Redzot tādus cilvēkus, negribas pat domāt par savām problēmām, rūpēm. Gribas ilgāk palikt kopā, runāties un stāstīt, kaut vai vienkārši padzert kafiju vai pasmieties par sevi. Tādi cilvēki staro, lai arī nemaz neizskatās pēc zvaigznēm, ko rāda televīzijā vai uz plakātiem pilsētas ielās. Skatoties uz viņiem, var saprast arī šīsdienas evaņģēliju: "Kas paliek Manī un Es viņā, tas nes daudz augļu, jo bez Manis jūs nekā nespējat darīt."

Sava ārējā izskata dēļ esam gatavi atdot pēdējo naudu par zālēm, par operācijām, masāžām. Zinām, ka dažreiz kāda procedūra ir sāpīga, bet domājam par rezultātu, kas mūs apmierina. Protams, ir jārūpējas par veselību, bet nav jāpielūdz sava miesa!

Sāpīgu procedūru piedāvā arī Kristus, bet rezultāts ir pavisam cits. Mums jāatļauj vislabākajam ķirurgam pasaulē sevi operēt. Jēzus šodien tevi uzrunā: "Ikvienu atvasi, kas Manī nenes augļus, Tēvs nocērt, un ikvienu, kas nes augļus, Viņš notīra, lai tā nestu vēl vairāk augļu." Nebrīnies par to, ka tava dzīve neizskatās tik krāsaina, kā gribētos. No sāpēm un grūtībām neizbēgsi, un operēt tevi vienalga vajadzēs. Paliek tikai jautājums: kam tu vairāk uzticies?

Ja atļausi sevi operēt Jēzum, tad apsolu tev grūtu, bet tajā pašā laikā laimīgu dzīvi. Ja atļausi Jēzum notīrīt tevi kā atvasi, tad vārēsi nest daudz augļu. Pat ja neesi "topā" pasaulē, neizskaties pēc modeļa, tu vari būt daudz laimīgāks vai laimīgāka un spīdēt daudz spožāk nekā visas pasaules zvaigznes, kopā ņemtas. Vai tu gribi, lai Dievs tevi pārveido?

Diakons Gabriels Suleimanovs OSPPE
"Mieram tuvu" 2006.g.maijs