Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Palasīsim...  Raksti

Latvijas bīskapu konferences aicinājums Ticības gadā
12.10.2012 pl. 12:05
Dārgie brāļi un māsas Kristū!
11. oktobrī uzsākam Ticības gadu, ko pāvests Benedikts XVI ir pasludinājis apustuliskajā vēstulē Porta fidei (Ticības vārti) kā īpašu „žēlastības laiku", kas turpināsies līdz Kristus Karaļa svētkiem 2013. gada 24. novembrī. Iemesls ir 50. gadadiena, kopš tika atklāts Vatikāna II koncils, kas „atgādina ticības pamatus un iezīmē tās sludināšanas virzienus mūsdienu pasaulē", kā arī 20. gadadiena, kopš izdots Katoliskās Baznīcas Katehisms, kas mūsu dienu cilvēkam atklāj „ticības spēku un skaistumu" (Porta fidei, 4).
Latvijas bīskapu konferences aicinājums Ticības gadā
Spekulācijas par Jēzus "sievu"
21.09.2012 pl. 10:31

Pr. Aleksandrs Stepanovs, Dr. theol.

Latvijas un starptautiskajos internet portālos parādījās ziņa, ka kāda agrīnās kristietības pētniece Kārena Kinga no Harvardas "Divinity School" Starptautiskajā Koptu studiju konferencē Romā paziņojusi, ka vienā senā papirusa fragmentā ir teksts, kurā Jēzus runā par kādu "sievu".
Spekulācijas par Jēzus "sievu"
Kad neveiksme kļūst par iespēju
18.09.2012 pl. 13:29

Anselms Grīns

Vilšanās ir mūsu dzīves daļa: mēs varam būt vīlušies mūsu ģimenē, mūsu profesionālajā dzīvē, mūsos pašos. Mēs bijām ilūzijās par citiem vai par mums pašiem un mēs kļūdījāmies.

Kad neveiksme kļūst par iespēju
Meditācija – tās būtība un risks
21.08.2012 pl. 10:42

Priesteris Andris Marija Jerumanis

Šodien visu konfesiju ietvaros, ņemot vērā garīguma atdzimšanas nepieciešamību Latvijā, daudz tiek runāts par meditāciju, kristīgo meditāciju. Par to varam tikai priecāties! Cilvēkos ir izteiktas vai apslēptas slāpes pēc Dieva, ko garīgi var piedzīvot lūgšanā. Mūsdienu cilvēks ir noguris no patērētāju sabiedrības tukšuma un materiālisma, kas ar to saistīts, jo cilvēks nedzīvo no maizes vien, kā Jēzus atbild kārdinātājam tuksnesī. Tā ir laba reakcija, meklējot pēc tā, kas dziļāks.

Meditācija – tās būtība un risks
Iekšējā dziedināšana
11.08.2012 pl. 16:35

Pr. Emiliano Tardifs (1928-1999)

Tāpat kā mūsu ķermenim uzbrūk dažādas slimības, arī mūsu dvēseli var satricināt iekšējas traumas, kompleksi, bailes, vēlēšanās atriebties, visāda veida nedrošība. Vēl vairāk – daudzos gadījumos fiziskie traucējumi ir psiholoģiskā līdzsvara trūkuma ārējās pazīmes. Un kad tas tiek atgūts, izzūd arī fiziskie traucējumi, raksta priesteris Emiliano Tardifs.
Iekšējā dziedināšana
Šveices bīskapu ieskati par kristiešu attieksmi pret naudu
30.07.2012 pl. 11:39

„Pateicoties naudai, mūsu sabiedrība var apmierināt elementārās vajadzības. Bez tam, nauda ļauj iegūt izglītību, attīstīt kultūru un zināmu labklājību. Nauda veic būtisku funkciju ikdienas dzīvē,” raksta Šveices bīskapi, gatavojoties nacionālajiem svētkiem 1. augustā.

Šveices bīskapu ieskati par kristiešu attieksmi pret naudu
Vilhelms Lapelis: Lai vērtē Dievs un cilvēki Foto galerija
02.07.2012 pl. 11:46

Daina Meistere

30. jūnijā Liepājas Svētā Jāzepa katedrālē notika Svētā Mise, kurā V.Lapelis pateicās Dievam par svētību savā kalpošanā un cilvēkiem, kas bijuši kopā ar viņu, kamēr viņs kalpoja kā bīskaps Liepājas diecēzē. Šo notikumu gaitā bīskaps sniedza arī nelielu interviju laikrakstam "Kurzemes Vārds".
Vilhelms Lapelis: Lai vērtē Dievs un cilvēki
Rīgas pils Dievmāte
20.06.2012 pl. 10:27

Jaunavas Marijas godināšana Livonijā, t. i. Latvijā un Igaunijā, sākās ar kristīgās ticības ieviešanu. Par to liecina Jaunavas Marijas vārdā iesvētītās baznīcas, kapelas, altāri, viņas svētku dienās, kā arī vairāku senās Rīgas brālību dibināšana un darbība viņas aizbildnībā.

Rīgas pils Dievmāte
Nedienas ar patiesības sacīšanu
08.06.2012 pl. 12:00

Jaceks Salijs OP

Kā izturēties pret ziņkārīgo izprašņāšanu no kaimiņienes, kura uzstājīgi vēlas uzzināt detaļas par nepatīkamo konfliktu mūsu ģimenē. Negribu būt nepieklājīga, bet patiesība par konfliktu ir tāda, ka to nevaru atklāt, jo tad es justos pazemota. Izlokos kā zutis, bet man paliek nepatīkama sajūta. No jaunības atceros (bet par to īsti neesmu pārliecināta), ka katehēts mums skaidroja, ka uz lūgumiem aizdot naudu drīkst atbildēt: „Man nav”. Vai katehēts būtu varējis tā sacīt? Un, ja tas tā ir, tad varbūt ir kādi „vārtiņi”, caur kuriem drīkstētu aizmukt no ziņkārīgu cilvēku uzmācības?
Nedienas ar patiesības sacīšanu
Apustuliskais Nuncijs Luidži Bonaci acina vispirms "būt", tad - "darīt" (video)
18.05.2012 pl. 12:51
Apustuliskā Nuncija Luidži Bonaci (Luigi Bonazzi) vēstījums 2012. gada Katoļu studentu dienās.
Apustuliskais Nuncijs Luidži Bonaci acina vispirms "būt", tad - "darīt" (video)
Lapas:iepriekšējā123...363738...626364nākamā