Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Veiks aptauju par ielas nosaukšanu Jāņa Pāvila II vārdā
28.04.2005 pl. 16:35

www.liepaja.lv

Par to, vai nepieciešams un būtu iespējams kādu no Liepājas ielām nosaukt Jāņa Pāvila II vārdā, pašvaldība veiks iedzīvotāju aptauju. Tā ceturtdien izlēma Pastāvīgās pilsētas attīstības komitejas deputāti.

Komiteja izskatīja bijušā Saeimas deputāta Leona Bojāra atsūtīto vēstuli Liepājas domes priekšsēdētājam Uldim Seskam, kurā aicina kādu no Liepājas ielām nosaukt aizsaulē aizgājušā katoļu pāvesta Jāņa Pāvila II vārdā.

Aicinājumā vēstules autors norādījis, ka Liepājai kāda no ielām būtu jāpārdēvē kā pateicību par dāvanu pilsētai – par Svētā Meinarda dievnamu.

Iedzīvotāju aptauju veiks Domes Sabiedrisko attiecību daļa ar informatīvā izdevuma „Katram Liepājniekam” un pašvaldības portāla www.liepaja.lv starpniecību. Šeit būs atrodamas aptaujas anketas. Aptauja notiks līdz nākošajai komitejas sēdei, kas plānota pēc mēneša. Tad savus priekšlikumus deputātiem sagatavos arī Kultūras daļa.

Liepājā, Ganību un Lauku ielas stūrī atrodas Svētā Meinarda baznīca. Tās celtniecības darbi Liepājā tika pabeigti 2001. gada 15. jūnijā. Moderno celtni, kas veidota no stikla, koka un metāla, Vatikāns būvēja pasaules izstādei Expo 2000, kas notika Vācijas pilsētā Hannoverē. Ēka celta tā, lai to varētu demontēt un uzstādīt citā vietā. Pēc izstādes pāvests Jānis Pāvils II Vatikāna paviljonu uzdāvināja Liepājas diecēzei. Ēkā ir vietas aptuveni 300 cilvēkiem.

L. Bojārs savu vēstuli nosūtījis arī Rīgas pilsētas mēram, kā arī Valsts Prezidentei. Viņš ierosina Jāņa Pāvila II vārdā nosaukt arī kādu ielu Rīgā un izveidot pieminekli, ko pēc tam uzstādīt Aglonas bazilikas apkārtnē.

Aigars Štāls,
Liepājas Domes sabiedrisko attiecību nodaļa