Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Par un ap kristietību/Kontracepcija & Ticiiba
Komentāri:Iepriekšējie123456789Nākamie
ADN
pievienojies: 26.12.2004
Komentāri: 48
Re: Kontracepcija & Ticiiba
02.02.2005 13:08
Ja jau kaads tev ir staastiijis par pestiishanu, tad vinjsh pieder kaadai konfesijai, kura atsaucas uz Biibeli. Bibele ir Dieva vaards, kursh prasa interpretaaciju. Ja tici ieksh savas konfesijas, dari kaa vinja maaca. Taapeec muusu paarlieciibas, kas labs un kas greeks, atshkiras.   
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Kontracepcija & Ticiiba
02.02.2005 13:19
ivars, aaa un taatad "zinaat ka shodien ir ovulaacija un taapeec ja negrib beernus, nenodarbojamies ar sexu" ir kaut kas labaaks attieciibaa pret "iejaukshanos Dieva plaanaa" nekaa vienkaarshi uzvilkt prezi, vai lietot hormonalkas?
Pastaasti man principiaalo atshkjiriibu starp "zinu ka shodien var dabuut beebi, taapeec atturos" no "prezervatiiva un kontracepcijas tableteem"
Pastaasti man PRINCIPIAALO atshkjiriibu? Peec buutiibas!
ivars
pievienojies: 11.01.2005
Komentāri: 27
Re: Kontracepcija & Ticiiba
02.02.2005 13:20
Runaajot par kontracepciju, tad ir mineejums, ka shii ruupala ierindojama ienesiiguma zinjaa pie narkobiznesa, turklaat veel leegaals. Taapeec runaat par izplatiitaaju objektivitaati (biezji pat aarstu ,"speciaalistu") gruuti. Ja ilgstoshi, masveidiigi tiek iestaastiits veelamais, liekas ka taa ir. Ja ir interese, der apluukot shiis lietinjas arii no citas puses.
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Kontracepcija & Ticiiba
02.02.2005 13:24
ADN, vot nazinu...
1) Biibelee raxtiits, ka taa ir "Biibeles Biedriibas IZdota"
2) I-netaa Biibeles autori vispaar nav piemineeti, taakaa nezinu no kuras konfesijas jamaa naak
3) Vecaa deriiba man ir kaut kaada veca graamatinja, arii vrodj nebij ieraxtiits ka taa buutu kaadas Konfesijas iipashums!
Iipashi shiis graamatas peec texta neatshkjiraas, taadeejaadi... eee... es pat nezinu kurai Konfesijai tad es piederu! Es vispaar spriezhot peec Dieva Vaarda piederu Jeezus Kristus draudzei! Tai pashai kurai piedereeja apustulji un visas taas tur draudzes kuraam shie raxtiija veestules!
A kas?
A prichom te "interpretaacija", tai pat Graamataa raxtitis... ja ir Sv. Gars, tad to graamatu var saprast, ja Sv. Gara nav tad nevar. Piekam pat pateikts... ka dazhaadas detaljas var saprast tikai tad, ja ir dazhaadas daavanas dotas! Nu tad man nekas cic neatliek, kaa vien ticeet uz Jeezu Kristu un ka tas ko es saprotu no Biibeles ir tieshi tas ko vinsh grib lai es saprotu! Jo vinsh arii ir teicis, ka ja luugsim vinja vaardaa, tad vinsh mums dos to! Un balstoties uz Jaanja 1veestules 5nodalju es saprotu, ka ja jau taa, tad tas kas naak tas patieshaam ir vinja atbilde manaam luugshanaam!
Ij man nekaadu shaubu nav!
Esmu es, Sv. Gars un Dieva Vaards... 3ataa mums ir jautri un tiiri laba izpratne par to kas tur staav raxtiits!
Nu ij kaa redzi... esmu kopaa ar jums sheit un arii citos forumos, taatad gluzhi atrauts no dziives neesmu :) Taada miilja "i-neta virtuaalaa draudze" :)
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Kontracepcija & Ticiiba
02.02.2005 13:28
ivars, aaaa... eeee... nu tu pa auzaam vizinies!
tad ko, tu komunismu gribi, lai viss ir par velti!
un ja kaut kas ir daargs (nemaz arii nav tik daargs, piens sanaak daargaak meenesii) tad tas ir ierindojams narkobiznesa un hvz kaadaa tur saraxtaa?
Bumbul, nu nevajag projiceet savas iedomas un stereotipus uz reaalo pasauli Tas ka tu domaa, ka kaut kas ir Kamielis, veel nebuut nenoziimee, ka tas IR kamielis!
Peec to augljiem jums buus veerteet... Nu ij nav iipashi noveerots hormonalkaam balknes - naids, dusmas, slepkaviibas. Vai arii prezervatiiva latexa ietekme uz cilveeka psihi arii nav noveerota.
Tu man nepateici principaalo atshkjiriibu starp "dabiigajaam" un "nedabiigajaam" kontracepcijas metodeem!
Zin, tieshi taada dabiiga metode kaa "attureeshanaas un cieshanaas" driizaak cilveeku var novest greekaa! Iedomaajies, vot negrib beernus 3 gadus, un tagad abi cieshaas... a bet dziivojam ta tomeer veel shajaa pasaulee, un vras... sanaak taadi apstaaklji, un cilveeks kriit greekaa, jo LJOTI GRIB, un shiibers ciet. Domaa Saatans to neizmanto? Un ja tev nav "attureeshanaas daavana", tad ir BAIGAIS risks krist greekaa tieshi taapeec, ka tu "dabiigi atturies"!
ADN
pievienojies: 26.12.2004
Komentāri: 48
Re: Kontracepcija & Ticiiba
02.02.2005 13:37
Mulderam -noveelu atrast savu pestiishanas celju - konfesiju. Citaadi tev buus daudz neatbildeetu jautaajumu, k 
ivars
pievienojies: 11.01.2005
Komentāri: 27
Re: Kontracepcija & Ticiiba
02.02.2005 13:42
>Mulder. Sori. Esmu ljoti leens rakstiitaajs. Buus kaads beerns jaasauc paliigaa. Negribu aprakstiit katras kontracepcijas liidzeklja droshiibu% kaa arii ietekmi uz organismu. Domaaju to var atrast. Varu iedot materiaalus(neelektroniski). Ja vieniigais miilestiibas izraadiishanas veids ir izdariit TO un tieshi tai briidii, paskopi. Velk peec pirmsskolas vecuma beerna reakcijas. Vispaar lieta ljoti svariiga, bet ilgst ~ 11 min. -jaamaacaas piepildiit arii paareejo laiku.

Kripata
pievienojies: 01.02.2005
Komentāri: 87
Re: Kontracepcija & Ticiiba
02.02.2005 13:52
Kontracepcija, Katolu Baznicas maciba sai jautajuma - ta patiesi nav viegla tema. Jautajumi ir un bus. Un tas ir labi.  Nemot problemu globali - redzam sobrid pasaule ta saucamo "kontraceptualo mentalitati", kas ir tiesas so lidzeklu lietosanas sekas. Konkretas izpausmes cilveka apzina - sekss bez atbildibas, sekss ar ko un kad gribu, sekss prieka pec, bez milestibas... Pec tam seko AIDS, moralais sabiedribas pagrimums u.t.t., u.t.jp. Tas, ko varbut gruti ieraudzit un saprast skatoties uz vienu konkretu gadijumu, piem. uz savas gimenes pieredzi, dur acis, kad paraugamies uz visparejam sekam.

 

Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Kontracepcija & Ticiiba
02.02.2005 14:19
ADN, nu bet man jautaajumi pagaidaam nav. Un tad kad ir, tad es varu pagraabt pie shkirkas dajebkuru maaciitaaju un pajautaat, lai vinsh dod atbildi... vai labaak... paraada Biibelee vietu, kur ir atbilde! Jo visi mees balstamies uz Dieva Vaardu, kas ir Biibelee, taatad, ja ko vajag atbildeet, tad tur var mekleet atbildi! Vai tad ne? Ilji dazhaadas konfesijas izmantojot vienu un to pashu Dieva Vaardu uz vienu un to pashu jautaajumu atbild dazhaadi?
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Kontracepcija & Ticiiba
02.02.2005 14:21
ivars, es tiiri labi paarzinu dazhaadu metozhu efektivitaati un veseliibas ietekmi! teixim viena no nedroshaakajaam ir kalendaara un bazaalaas metodes, taapat "ovulaacijas dienas noteikshanas" metode arii ir gana nestabila!
un viena lieta ir gariigaa veseliiba, cita lieta ir fiziskaa... protams, ka nevajag paarcensties! un ja kaads dakters dziidamies peec naudas iesmeeree drankji, tad shis greeks paliek uz vinja! vai tad ne?
vai tad ja es actaaju maajai durvis valjaa un mani apzog... vai es esmu taadeejaadi greekojis?
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Kontracepcija & Ticiiba
02.02.2005 14:23
Kripata! Saule, nejauc ceeloni ar sekaam! Kontracepcija pati par sevi atkal nav nekas ljauns! Un piekriitu tev, ka to var izmantot lai izplatiitu netikliibu, bet tieshi taapat to var izmantot, lai ierobezhotu bezatbildiibu un lauliibas paarkaapshanu!
Tu domaa, ja neexisteetu prezhi un tabletes, tad pasaulee mazaak buutu pornograafijas, bordelju u.c. shaadu lietu? Neesi naiva... buutu taapat, tikai tad veel klaat naaktu slepkaviibas, jo naaktos visas apbeernojushaas maukas vai nu kastreet vai abortus taisiit!
Kontracepcija ar izvirtiibu nav saistiitas! Kontracepcija tieshi pasargaa, lai izvirtiigajaa videe veel nesaaktos arii slepkaviibas!
Kripata
pievienojies: 01.02.2005
Komentāri: 87
Re: Kontracepcija & Ticiiba
02.02.2005 14:35
Mulder!

Paldies par skaisto uzrunu! Nu un es atkal nevaru piekrist tev... Ja ir sekas, tatad ir celonis.. To meklejam. Es saku, ka viens no celoniem ir sis, tu saki, ka nav vis.. Nu ja, butu vajadzigi nopietni petijumi, kuriem mums abiem paslaik nav laika. Apgalvojumu par kontraceptualo mentalitati nemu no kadas pasen lasitas gudra specialista gramatas, kura mani parliecinaja. Tur jau ari tie meklejumi un pieradijumi atspogulojas. Bet ta ka neatceros ne vardu, ne nosaukumu, tad neka.  Bet si doma ir to verts, lai to pardomatu..

GMV
pievienojies: 23.11.2004
Komentāri: 159
Re: Kontracepcija & Ticiiba
02.02.2005 16:00
Mulders, 02.02.2005 14:19
"Ilji dazhaadas konfesijas izmantojot vienu un to pashu Dieva Vaardu uz vienu un to pashu jautaajumu atbild dazhaadi?"
Tur jau tā problēma... Tāpēc, Mulder, daudz ko nozīme sevis atrašana saskaņā ar  Dieva vārdu. Dieva vārds saka, ka cilvēkam ir jābūt draudzē. Un te nevar aprobežoties tikai ar "virtuālu" draudzi. Mulder, dziļi iesaku un novēlu Tev to atrast. Arī man sākumā bija daudz visādu jautājumu. Taču, bez tām dāvanām, par kurām Tu runā, vēl ir vien svarīga Dieva dāvana - un tā ir ticība. Paļaušanās, miers. Dievs dod skaidrību. Iesaku palasīt Akvīnas Tomu.

ivars, 02.02.2005 13:42
"Vispaar lieta ljoti svariiga, bet ilgst ~ 11 min. -jaamaacaas piepildiit arii paareejo laiku."
Mulder, iesaku "pameditēt" tieši par šo teikumu. Protams, saskaņā ar augstāk minēto Dieva dāvanu.
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Kontracepcija & Ticiiba
02.02.2005 16:03
Kripata, Romas laikaa, veel senaakos laikos, kad kontracepcija vispaar nepastaaveeja, tad tak vienalga bij netikliiba! Taatad kontracepcija NAV ceelonis! Protams kontracepciju VAR izmantot kaa "iedroshinaataaju".
Bet ja cilveeki nebuutu greeciigi un netikli peec buutiibas, tad kontracepcij nu nekaadiigi vinjus neuzvedinaatu uz domas buut netikliem!
Ceelonis netikliibai ir elku kalpiiba, kur elks ir tavs kjermenis!
Taapat... ierocis nav par ceeloni cilveeka naavei, tas ir liidzeklis slepkaviibai nevis ceelonis! Ceelonis ir cilveeka ljaunaa sirds, kura roka tur sho ieroci!
GMV
pievienojies: 23.11.2004
Komentāri: 159
Re: Kontracepcija & Ticiiba
02.02.2005 16:07
Mulders, 02.02.2005 16:03
"Taapat... ierocis nav par ceeloni cilveeka naavei, tas ir liidzeklis slepkaviibai nevis ceelonis! Ceelonis ir cilveeka ljaunaa sirds, kura roka tur sho ieroci!"
Piekrītu. Tiktāl Tev ir taisnība.
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Kontracepcija & Ticiiba
02.02.2005 16:11
GMV
Bet es esmu Dieva Draudzee... vai tad ja es esmu teixim pilseetas X draudzee, vai tas noziimee, ka es nedriixtu runaat ar kaadu citu draudzes locekli! Es tagad staigaaju apkaart (arii virtuaali) un staastu to ko Dievs man ir atklaajis!
Par 11 minuuteem...
Vaardi "es tevi miilu" var izteikt 2aas sekundees! Tad ko... tamdeelj tie ir tagad neveertiigi? Bet es tak ne jau 24h dienaa runaaju shos vaardus! Ir savs laiks arii 11 minuuteem un ir laiks arii taam 2aam sekundeem un ir laix visaadiem citaadiem veidiem!
Tas gan tu gan Ivars manu textu saprotat taa kaa jums ir izdeviigi, es nekur neteicu ka sex ir vieniigais veids kaa izraadiit miilestiibu! Es saku, ka tas ir VIENS NO veidiem, piekam viens ljoti kolosaals veids, kuraa valoda ir kjermenis un gars, nevis vaardi! Tieshi SHAADAA veidaa nevar to pateikt nekaadi citaadi! Taapat kaa vaardus "es tevi miilu" nevar pateikt citaadi kaa tikai tos pasakot... balsii! Bet ja tie ir raxtiiti, tie jau ir savaadaak pateikti! Valodas ir vesela uima, kaa izraadiit miilestiibu, kaa to apliecinaat! Tad kamdeelj RKB censhaas ierobezhot vienu no VIS VIS VIS dailjruniigaakajiem veidiem miilestiibas apliecinaashanai? Kaapeec RKB saviebj skaabu gjiimi, ja es gribu pateikt savai sievietei ka es vinju miilu 11 minuutees bet negribu beerninju veel?
Galu galaa
Kaapeec RKB neljauj man miileet, pat veel grib man pateikt kaa driixt miileet un kaa nedriixt?
Rodas sajuuta, ka juus pashi neesat miileejushi nekad, ka noniecinat tuviibu starp viirieti un sievieti kaa miilestiibas izpausmi! Kaa VIENU NO miilestiibas izpausmeem, neatmetot visas citas!
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Kontracepcija & Ticiiba
02.02.2005 16:13
GMV nu un ja piekriiti par ieroci, tad taapat arii ir ar kontracepciju! Tas ir liidzeklis kas miileetaaju rokaas ljauj vinjiem miileet un nedzemdeet beerninjus, ja vinji to negrib. Savukaart ljaunu cilveeku rokaas, tas ir veids kaa iedroshinaat un pavedinaat ticiibaa vaajos cilveekus uz netikliibu!
GMV
pievienojies: 23.11.2004
Komentāri: 159
Re: Kontracepcija & Ticiiba
02.02.2005 16:31
Mulders, 02.02.2005 16:11
Kaapeec RKB neljauj man miileet, pat veel grib man pateikt kaa driixt miileet un kaa nedriixt?
Manuprāt atbilde ir meklējama Dieva mācībā par bauslību (mājiens, jo bauslība par to nerunā tieši). Dievs cilvēkam deva bauslību nevis tāpēc, lai cilvēku ierobežotu, bet tāpēc, lai cilvēkam dotu brīvību, tāpēc, ka vēlējās lai cilvēks nenokļūtu pazušanā. Tāpat paralēles ir arī ar valsts iekārtu - likumi mums ir doti tikai mūsu pašui labad. Arī Dieva vārdā par to tiek runāts.
Vispār, Mulder, pats teici, ka Tev nav jautājumu, un, ja ir, tad parasti dodies pie garīdzniekiem un pie viņiem visu noskaidro. Tad nu iesaku izmantot šo iespēju, jo redzu, ka Tev ir gan jautājumi.
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Kontracepcija & Ticiiba
02.02.2005 17:13
Nestraadaa... es reiz aizsuutiiju jautaajumu (kaadas 2 nedeeljas apakalj) atbildes man nav! Nu mosh kaadreiz buus! Bet pagaidaam nav!
GMV
pievienojies: 23.11.2004
Komentāri: 159
Re: Kontracepcija & Ticiiba
02.02.2005 23:18
Mēģini vēlreiz. Takš teicu, ka vis kas var gadīties - portāls joprojām atrodas izstrādes procesā. Tajā vēl nevar redzēt daudz no tā, kam te būtu jābūt. Tas viss prasa laiku un finanses. Tā lūk.
Mulders
pievienojies: 20.01.2005
Komentāri: 485
Re: Kontracepcija & Ticiiba
03.02.2005 08:59
Ai nu kaadreiz kad nokjershu kaadu maaciitu onkuli aiz steerbeles, tad arii pajautaashu!
emils
pievienojies: 30.12.2004
Komentāri: 87
Re: Kontracepcija & Ticiiba
18.02.2005 17:33
ehh, man kautkur uz beigaam apnika lasiit - te nu mans viedoklis par sho teemu:

Dzimumattieciibas - kristieshiem pastaav tikai kaa laulaato dziives sastaavdalja, taatad ir viss ko tur kaads teica par atbildiibu un uzupureeshanos (In sickness and health, in good times and bad times) tipa taa...

Kontracepcija - vieniigaa teologiski nekaitiigaa kontracepcijas metode ir mehaaniskaa kontracepcija - vai nu ar kalendara metodi vai ar prezervatiiviem... jo visas kjiimiskaas metodes izraisa arii spontaano abortu, ja nu nejaushi apaugljoshanaas ir notikusi... par cilveeku tiek uzskatiits auglis uzreiz peec spermotozoiida un olshuunas savienoshanaas - taatad jebkaads maaksliigi izraisiits spontaanais aborts klasificeejas kaa slepkaviiba...

Taatad spriezhot logjiski - kalendaaraa metode un prezervatiivu lietoshana vareetu tikt liktas vienaa plauktinjaa un tad saakt runaat par kjiimiskajiem preperaatiem, kas tieshaam izraisa abortu ja nu kas...

Par prieku runaajot - kaads labums no pukjeem, no kokiem, putniem... paartika protams, bet ne jau visu ko mees redzam mees apeedam... :D

Ivarse
pievienojies: 13.01.2005
Komentāri: 19
Re: Kontracepcija & Ticiiba
06.03.2005 14:04
Man ljoti gribas piekrist emilam. Izvairiishanaas no gruutnieciibas un gruutnieciibas aptureeshana, taas man skjiet ir divas dazjaadas lietas. Tad jau vareetu teikt, ka izvairiities no dzimumattieciibaam arii ir greeks, jo tu nepildi viira un sievas pienaakumus lauliibas dziivee. Seks ir viens no pienaakumiem, vissideaalaakajaa variantaa abiem partneriem patiikams, tomeer pienaakums, kas burtiskaa veidaa veido vienu veselu cilveeku, bet ja ir runa par tiiri gruutnieciibas aptureeshanu vai nu ar kaadiem medikamentiem, vai mediciiniskaa veidaa, tad taa jau ir iejaukshanaas Dieva darbiibas laucinjaa. Ja ir runa par taa saukto dabisko izvairiishanos, tad nu piedodiet, kaa tas ir iespeejams? Katras sievietes olshuunu apaugljot var kaut viens cjibriks, bet pie minimaalaakaas "nopluudes" tur kaadi paaris desmiti tuukstoshi izlido. Tas taa maigi teikts.  Beigaas taads UPS vien sanaaks. Piedodiet katolju braalji, bet nu man neskjiet iisti pareizs shaads veids, kaa izvairiities no gruutnieciibas, tad jau daudz labaaks izskataas taa sauktais " sasieshanas mezglaa" variants. :-).
Mitzrael
pievienojies: 23.01.2005
Komentāri: 83
Re: Kontracepcija & Ticiiba
07.03.2005 10:25
Gan jau ar laiku Roma izdos jaunus dokumentus un viss nostāsies savās vietās.  Ja mācība pārāk ilgu laiku tik ļoti atšķiras no ticīgo prakses (un šeit es domāju tiešām ticīgos), tad kaut kas nav kārtībā ar mācību. Problēma manuprāt ir tajā, ka atbildīgās instances pārāk maz klausās speciālistu viedoklī, bet domā, ka ar savu integrālistisko pieeju un viduvējo izglītību pakratīs pirksti jautājumos, kuri paši viņas neskar.
ivars
pievienojies: 11.01.2005
Komentāri: 27
Re: Kontracepcija & Ticiiba
09.03.2005 21:36
Cietumnieki arii varbuut gaida jaunu Liumu kodeksu, kas atbilstu vinju dziives realitaatei un vajadziibaam. Citaadi vinjiem jaadziivo peec likumiem, ko pienjeemushi tie, kas pashi nemaz neseezj cietumaa?
Komentāri:Iepriekšējie123456789Nākamie
 Saraksts/Par un ap kristietību/Kontracepcija & Ticiiba