Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Palasīsim...  Svētrunas

Bīskaps: "Priesteris Gatis vienmēr centās atrast veidus, kā kalpot cilvēkiem" Foto galerija
06.04.2021 pl. 18:23
Bīskapa V. Stulpina sprediķis priestera Gata Mārtiņa Bezdelīgas bēru Misē, kas notika 6. aprīlī Saldus Romas katoļu baznīcā. Misē bija klātesoši daži ticīgie un priesteri no dažādām Latvijas pilsētām, kā arī pr. Gata kursa biedri no Garīgā seminārā, tai skaitā arī bīskaps Andris Kravalis.
Bīskaps: "Priesteris Gatis vienmēr centās atrast veidus, kā kalpot cilvēkiem"
Krists Kalniņš: Satversmes tiesas spriedums degradē ģimenes jēdziena izpratni
08.12.2020 pl. 15:01
Publicējam fragmentu no mācītāja Krista Kalniņa sprediķa Rīgas Vecā Svētās Ģertrūdes Evaņģēliski luteriskā baznīcā 2020. gada 15. novembrī.
Krists Kalniņš: Satversmes tiesas spriedums degradē ģimenes jēdziena izpratni
"Karaliene stāv pie Tavas labās rokas."
16.08.2020 pl. 16:51

Bīskapa Viktora Stulpina sprediķis Vissv. Jaunavas Marijas uzņemšanas Debesīs svētku Sv. Misē Marijas - Dzīvības Mātes sanktuārijā Kuldīgā (15.08.2020).

Šo refrēnu mēs atkārtojām psalma dziedājumā. Šodien svinam Māras zemes, kā Latviju jeb toreiz vēl Livoniju nosauca pāvests Inocents III 1215. gadā, Karalienes uzņemšanu debesīs. Lūdzoties Dievmātes litāniju, mēs vairākkārt Viņu uzrunājam par Karalieni. Viņai pienākas šis tituls, jo Marija ir Kristus, pasaules Karaļa, Māte.

"Karaliene stāv pie Tavas labās rokas."
Tikai tas, kas mīl, spēj atklāt otra cilvēka vērtību
16.08.2020 pl. 15:37

Priesteris Andris Ševels MIC, Daugavpils Jēzus Sirds draudzes prāvests

Priestera Andra Ševela MIC sprediķis Ģimenēm veltītajā dienā Sv. Misē 2020. gada 12. augustā Aglonas bazilikā. 

Dārgie draugi, ģimenes tēma ir, bija un būs aktuāla, jo ģimene ir Baznīcas un visas sabiedrības pamatšūniņa. Kristīgā ģimene ir gan dzīvas ticības pavards jeb ticības cietoksnis, gan arī pirmā un galvenā cilvēka pilnveidošanas un mīlestības skola. Neskaitāmi daudz cilvēku šodien ir izslāpuši pēc mīlestības – viņi skrien, meklē, precas, šķiras un atkal meklē, atkal sauc: „Kur tu esi mīlestība?”

Tikai tas, kas mīl, spēj atklāt otra cilvēka vērtību
Piemini visu to ceļu, pa kuru Kungs, tavs Dievs, tevi ir vadījis... Foto galerija
11.06.2020 pl. 20:51
Bīskapa Viktora Stulpina sprediķis Kristus Vissvētās Miesas un Asins svētku Sv. Misē Liepājas katedrālē. Dievkalpojumā piedalījās Liepājas diecēzē kalpojošie priesteri un tā laikā iesvētīja jaunās katehumenu, hrizmas un slimnieku eļļas. Parasti šī eļļu iesvētīšana notiek Lielajā Ceturtdienā, kad ir klātesoši visi diecēzes priesteri, kuri atjauno savus priesteriskos solījumus. Pandēmijas dēļ Dievišķā kulta un sakramentu disciplīnas kongregācija Vatikānā atļāva šo ritu pārcelt uz citu laiku. Sv. Misē bīskaps pateicās Dievam arī par aicinājumu un 25 gadiem priesterībā.
Piemini visu to ceļu, pa kuru Kungs, tavs Dievs, tevi ir vadījis...
Jo labāk ir ciest, labu darot, nekā darot ļaunu
18.05.2020 pl. 12:20

Bīskapa Viktora Stulpina sprediķis Lieldienu 6. svētdienas Sv. Misē Liepājas Sv. Jāzepa katedrālē (17.05.2020)

Kad pirms vairāk kā 30 gadiem sākās Trešā atmoda, daudzi ticēja un cerēja, ka mūsu zemē var sākties labāka dzīve. Tomēr, kad iekārta bija mainījusies, daudzi piedzīvoja vilšanos, kuru dažādos veidos piedzīvo arī šodien. Valsti, kurā dzīvojam, nemitīgi satricina dažādas avantūras, gan politiskās, gan ekonomiskās, tā, ka dažkārt tikai nedaudzi saprot, kas īsti notiek.

Jo labāk ir ciest, labu darot, nekā darot ļaunu
Labi un godprātīgi darīts darbs var sludināt Evaņģēliju
02.05.2020 pl. 13:57

Priestera Kristapa Oliņa sprediķis svētā Jāzepa, strādnieku aizbildņa piemiņas dienas Svētajā Misē 2020. gada 1. maijā Liepājas Sv. Jāzepa katedrālē. 

Darbs ir ne tikai nepieciešamība ikdienas iztikas gūšanai, bet arī godājama un cienījama nodarbe, kurai cilvēks sevi veltī. Darbs un tā vieta sabiedrībā un ietekme uz apkārtējiem cilvēkiem, kurus katrs mūsu darbs, lai vai kāds tas būtu, skar, padara to pietiekami vērtīgu, lai Baznīca tam pievērstu pastiprinātu uzmanību ar šodienas piemiņas dienu.

Labi un godprātīgi darīts darbs var sludināt Evaņģēliju
Bīskaps Viktors Stulpins: Šis ir laiks, kad pārvērtēt mūsu ikdienas izvēles
05.04.2020 pl. 13:14

Liepājas bīskapa Viktora Stulpina sprediķis Palmu (Pūpolu) svētdienas Svētajā Misē 2020. gada 5. aprīlī. Dievkalpojumam varēja sekot līdzi interneta tiešraidē no Liepājas sv. Jāzepa katedrāles.

Bīskaps Viktors Stulpins: Šis ir laiks,kad pārvērtēt mūsu ikdienas izvēles
Gaisma ir atspīdējusi! Vajag tikai turēties pie tās.
25.12.2019 pl. 13:55
Liepājas diecēzes bīskapa Viktora Stulpina sprediķis Kristus dzimšanas svētku Sv. Misē Liepājas svētā Jāzepa katedrālē (25.12.2019).
Gaisma ir atspīdējusi! Vajag tikai turēties pie tās.
Jaunava Marija ir cieši saistīta ar priesterību
09.10.2019 pl. 13:43

Liepājas diecēzes bīskaps Viktors Stulpins

Liepājas bīskapa Viktora Stulpina sprediķis Kuldīgas Dievmātes svētvietas pirmās gadadienas svētku Svētajā Misē 2019. gada 5. oktobrī, kuras laikā tika svinēta arī šīs svētnīcas priestera Vjačeslava Bogdanova priesterības 25. gadadiena un dzīves 50 dzimšanas diena.
Jaunava Marija ir cieši saistīta ar priesterību
Lapas:iepriekšējā123...101112nākamā