Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Latvijā
Pasaulē

Tuvojas jauno kandidātu uzņemšana Garīgajā seminārā

Latvijas Starpdiecēžu augstākais garīgais seminārs informē, ka augusta otrajā pusē notiks jauno kandidātu uzņemšana seminārā. Tā ir iespēja katoļticīgajiem vīriešiem vai nu īstenot savu aicinājumu kļūt par garīdznieku, vai arī pārbaudīt savu aicinājumu uz priesterību.

Parolina un Zelenska tikšanās: panākt taisnīgu un ilgstošu mieru

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis sarunā ar Vatikāna valsts sekretāru kardinālu Pjetro Parolinu pārrunāja Krievijas agresijas dramatiskās sekas un miera samita rezultātus, ziņo aģentūra Ukrinform.

Lasīt tālāk
Lasīt tālāk

Pāvests nominējis jaunu apustulisko nunciju Baltijas valstīm

Pāvests Francisks ir nominējis jauno apustulisko nunciju Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Tas ir V. E. arhibīskaps Georgs Gensvains (Georg Gänswein). Arhibīskaps Georgs ir dzimis 1956. gada 30. jūlijā, Rīdernā pie Valdas, Vācijā.

ASV noslēdzies Nacionālais euharistiskais kongress

Nacionālais euharistiskais kongress, kas notika ASV pilsētā Indianapolē, noslēdzās ar kardināla Luisa Antonio Tagles celebrēto Svēto Misi. Savā homīlijā Evaņģelizācijas dikastērija proprefekts aicināja ticīgos atjaunot savu apņemšanos īstenot Euharistisko un misionāro atgriešanos. Noslēguma dievkalpojums notika svētdien, 21. jūlijā.

Lasīt tālāk
Lasīt tālāk
Kurzemē
Vatikānā

Svētceļnieki devušies ceļā, lai piedalītos Dievmātes svētkos Kuldīgā

2. jūlijā pēc rīta Sv. Mises pulksten astoņos no Liepājas Sv. Jāzepa katedrāles izgāja svētceļnieku grupa uz Kuldīgas svētvietu. Kā iepriekš jau tika ziņots, ar šo gadu diecēzes liturģiskajā kalendārā ir jauna svinību diena Vissv. Jaunavas Marijas no Kuldīgas godam.

Labs katolis, diskrēts un bez tetovējumiem – noteikumi darbam Vatikānā

Vācijā Baznīcu gandrīz vairs neinteresē, ko tās darbinieki dara savā privātajā dzīvē. Vatikānā ir pavisam citādi – jaunie noteikumi Svētā Pētera bazilikas darbiniekiem ir ļoti detalizēti: Sv. Pētera bazilikā nav vietas pīrsingiem un tetovējumiem.

Lasīt tālāk
Lasīt tālāk

Ezeres baznīcā izskan gregoriskie dziedājumu

16. jūnijā Ezeres Kristus Karaļa katoļu baznīcā izskanēja gregoriāņu dziedājumi, kā mazs atgādinājums mums katram - kam mēs veltam savu laiku.

1500 gadi kopš tiek godināta Marijas – Romas aizbildnes svētglezna

17. jūlijā pāvests nosūtīja vēstījumu leonardīņu ordeņa ģenerālpriekšniekam priesterim Antonio Pikolo, lai sveiktu kopienu Vissvētākās Jaunavas Marijas svētgleznas “Santa Maria in Portico” godināšanas 1500 gadu jubilejā. Viņa ir Mūžīgās pilsētas un ordeņa, ko pirms 450 gadiem nodibināja svētais Džovanni Leonardi, aizbildne.

Lasīt tālāk
Lasīt tālāk
Jaunākais no citām sadaļām

"Nepamet mani vecumdienās" (Ps 71:9)

Viņa Svētības pāvesta Franciska vēstījums ceturtajai Pasaules vecvecāku un vecāka gadagājuma cilvēku dienai 2024. gada 28. jūlijā.

Lasīt tālāk

Dons Tērbits: "Esi pozitīvs!"

Misionārs Dons Tērbits (Donald Turbitt) no Amerikas Savienotajām Valstīm ir biežs viesis Latvijā. Jau vairāku gadu garumā viņš sludina evaņģēliju, vadot lekcijas un aizlūgšanu Kristīgu vīru rekolekcijas dalībniekiem, ko organizē Latvijas Svētā Jāzepa vīru kustība. Arī šogad no 26. līdz 28. jūlijam rekolekcijas notiks Līvbērzē. Piedāvājam fragmentu no Dona 2023. gada lekcijas, ko viņš teica rekolekciju dalībniekiem.

Lasīt tālāk

Arhibīskaps Gensvains: Ja Dievs vēlas, lai es būtu tuvu frontes līnijai, tad es turp došos

Arhibīskapa Georga Gensvaina intervija, ko viņš sniedza katoļu televīzijas EWTN reportierim Rūdolfam Gērigam Altetingas Dievmātes svētvietā Bavārijā, Vācijā, kur no 2024. gada 10. līdz 14. jūlijam notika Benedikta XVI forums.

Lasīt tālāk