Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Par un ap kristietību/masturbācija
Komentāri:Iepriekšējie12345678910Nākamie
bebris
pievienojies: 26.06.2007
Komentāri: 79
Re: masturbācija
29.06.2007 15:23
Sorry par iepriekšējo postu - tas nebija labi darīts no mamas puses. Tā es drošai vien varu ievest citus kārdināšanā. Kas bija noticis ar mani? Laikam jau nelabais savu darbu padarīja...
Borns
pievienojies: 18.08.2005
Komentāri: 5
Re: masturbācija
29.06.2007 18:55
ja, nu diezgan skumji paliek, lasot.. man jau gan skiet, ka neviens arguments nespes parliecinat neticigu cilveku, kamer dzive vinu pasu ta teikt aiz zaunam panems un paradis, kas tad isti ir greks... greks, Armanda un Bebri, tas nav kautkads izdomats aizliegums, lai padaritu Jus nelaimigus un ierobezotu vai vel vairak atnemtu kautko vertigu vai labu.. greks ta ir nave - tiesa un parnesta nozime.. tas apdedzina dveseli ka ar nokaitetu dzelzi.. Dievs mums vienkarsi pasaka, ja Tu gribi dzivot draudzin un but laimigs, luk - noteikumi, bet Tu protams vari meginat pats pec saviem noteikumiem, redzesim, cik talu tiksi.. un Tu, Bebri viena sava komentara ieminejies par izdzivosanu, tad es Tev silti iesaku, uzticies Dieva iedibinatajai kartibai un likumiem un Tu un Tavi pecnaceji dzivosiet, viss, kas ir arpus ta agri vai velu noved pie fiziskas un garigas bojajejas..

izjukusas gimenes un attiecibas, aborti, sabeigta fiziska un gariga veseliba, nelaimigi sagrauzti cilveki - tas visas ir greka sekas, kas vienmer ir un bus - NAVE!!!  jo sakuma jau cies dvesele un gars un kamer cilveks ir vesels vins jau nesaprot, ka ir sev kaitejis, arejie simptomi var paradities velak - nesaprotamas fiziskas un garigas slimibas utt., ta nav kautkada iebiedesana, bet fakts

ja mes nespesim attureties no pasapmierinasanas vel pirms laulibas, kadu tad mes gimenes dzivi veidosim - vai mes pasi sev varesim uzticeties, ka bus musu spekos ar Dieva palidzibu palikt uzticigiem lauliba musu izveletajam laulatajam draugam.. ???

 
Borns
pievienojies: 18.08.2005
Komentāri: 5
Re: masturbācija
29.06.2007 19:14
p.s. Armanda, loti saubos, vai Tu esi to gramatu lasijusi, ja nu tomer esi, tad loti skumji, ka Tavs vienigais "arguments" sis gramatas sakara ir "pilnigas mulkibas".

vai tikai sis diskusijas merkis no Tavas puses nav ta teikt pakacinat katolticigos, lai varetu ar saldu noputu konstatet, nu redz kadi vini un ta jau es domaju:) nav jau verts vinos klausities, vini tik par to greku:)

Lai Tev veicas un lai Dievs Tevi sveti!!!
AB
pievienojies: 07.01.2005
Komentāri: 118
Re: masturbācija
29.06.2007 22:52
To grāmatu es neesmu lasījusi, taču man pietika ar Pentjuša "Dieva baušļu izklāsts" sevišķi interesanti bija lasīt  6. un 9. baušļa skaidrojumu. Nu pilnīgs sviests. Nu kaut vai- dabisks ķermeņa stāvoklis laulības aktā tikai horizontāls!!!!!!!!  ja nabaga sievai vīrs tāds gribelīgs, tad labāk lūgt vīru atturēties, ja bieži grib pie Komūnijas iet. Un vispār miesas jāsavieno godīgi :))))))) u.t.t. Zinu, ka pareizie bruksiet virsū. Bet ar kādām tiesībām kāds var izdomāt, kāda "miesas savienošanās"  vai poza  ir pareiza un kāda nav!  Un šitie apzīmējumi- miesas savienošanās, bet kālab ne dzimumakts? Ķermeņa šķidrums, kālab ne sperma? vai lietas īstajos vārdos nedrīkst saukt? Tas arī smags grēks? Nu līdz absurdam. 
armanda
pievienojies: 20.06.2007
Komentāri: 63
Re: masturbācija
30.06.2007 14:47
Arī šo Pentjuša grāmatu esmu lasījusi, jāteic - ieļaunojos, tiši par 6. un 9.baušļa izklāstu. Pilnģs ārprāts, kur var šito visu izdomāt. No kurienes paņemti šie aizliegumi un norādījumi, kā pareizi (godīgi) mīlēties ? Bībelē nekur tādas lietas nav norādītas. Pilnīgs cilvēku izdomājums.
Toms Augustīns
pievienojies: 05.05.2007
Komentāri: 132
Re: masturbācija
30.06.2007 15:07
Ar kādām tiesībām? Ar ārsta tiesībām. Tad, kad Tu aizej pie ārsta un sūdzies par dzimumorgānu iekaisumu, un ārsts Tev liek noteiktu laiku atturēties no dzimumattiecībām, kā arī ievērot šajā ziņā noteiktu režīmu, tad taču Tu raugies uz to nopietni, nevis paņirgājies par ārstu, vai ne? Savukārt, kad cilvēks, ko nomocījušas viņa seksuālās atkarības, iet pie priestera un sūdzas, ka viņam "seksu gribās tā, ka acis no pieres lien laukā" (skat. šīs tēmas sākumu), tad arī priestera pienākums ir viņam pateikt, ka šāds stāvoklis ir slimīgs, ka tās ir grēka sekas.
Jebkurš dvēseles stāvoklis, kad mums kaut ko "gribās tā, ka acis no pieres lien laukā", ir liecība par mūsu grēkiem, jo rāda, ka neesam brīvi, neesam paši sev noteicēji. Katoļu priestera pienākums ir piedāvāt ticīgajiem tādu Svētajos Rakstos un Baznīcas Tradīcijā balstītu ticības un dzīves praksi, lai viņi līdz šādam stāvoklim nenonāktu, kā arī atbrīvotos no tā, ja nezināšanas vai tīšas grēkošanas dēļ līdz tādam nonākuši. Katoļticīgs kristietis apzinās, ka viņš jau kopš dzimšanas ir smagi slims un ka pats saviem spēkiem šo slimību nevar dziedināt. Viņš gan var pamanīt sevī smagākos slimības simptomus, jo tie ir traucējoši un dara viņu nelaimīgu, taču pat aizrakties līdz slimības saknei nav spējīgs. Dievs viņam piedāvā ilglaicīgu dziedināšanas programmu visa mūža garumā caur Sava Dēla Jēzus Kristus upuri. Tas nenotiek un nevar notikt pret cilvēka gribu, bet tikai ar viņa labprātīgu piekrišanu. Tas prasa mainīt visu savu dzīvi, pakārtot to nevis savām vēlmēm, bet Dieva gribai, un baudīt Viņa bezgalīgo Mīlestību pret mums. Protams, tas ir saistīts ar daudziem ierobežojumiem un atteikšanos, arī ar smagiem kārdinājumiem un sāpīgiem kritieniem, bet alga, ko ticīgais saņem jau dzīves laikā ir iekšējs miers, prieks un laba saskaņa ar savu sirdsapziņu. Ja Tu šobrīd jūties vesela un laimīga, un gribi izbaudīt visu, ko dzīve Tev sniedz, tad nekāds Pentjuša tēvs ar saviem paadomiem nevar Tev to aizliegt. Kristus jau netika sūtīts pie veselajiem, bet gan pie slimajiem.
Toms Augustīns
pievienojies: 05.05.2007
Komentāri: 132
Re: masturbācija
30.06.2007 15:13
Šie ieteikumi un norādījumi ņemti no Baznīcas Tradīcijas - Baznīcas Tēvu un svēto darbiem. Viņu vidū ir bijuši daudzi izcili morālteologi, piemēram, Konstantinopoles patriarhs svētais Jānis Zeltamute (Hrizostoms), ko vienlīdz augstu vērtē gan Rietumu (katoliskajā), gan Austrumu (pareizticīgajā) baznīcā. Silti iesaku palasīt viņa darbus - daudzviet tie ir pat ļoti mūsdienīgi, kaut arī viņš dzīvoja 4.-5. gadsimtā.
armanda
pievienojies: 20.06.2007
Komentāri: 63
Re: masturbācija
30.06.2007 17:01
Stipri apšaubu vai jel kad kāds no ticīgajiem ir lūdzi baznīcai skaidrojumu un pamācību kā pareizi veikt dzimumaktu. Manuprāt, šeit baznīca pārkāpj visas robežas, jaucas lietās, kas ir pilnībā katra cilvēka izvēle. Pat Dievs, radot cilvēku, nenoteica kārtību kādā viņiem mīlēties. Viņš teica : audziet un vairojieties un piepildiet zemi.
janisl
pievienojies: 07.05.2006
Komentāri: 155
Re: masturbācija
01.07.2007 18:01
'> armanda. Bet turpat ir arī teikts  ( citēju pēc atmiņas) : "Tādēļ cilvēks atstās savu tēvu un savu māti un izies pie sievas un viņi būs viena miesa."  Bībele jau ar pirmajām lappusēm māca, ka cilvēks ir radīts attiecībām ar Dievu un tuvāko. Pašpietiekamība ( un masturbācija ir cieši ar to saistīta)  nav bībelisks princips. Apustulis Pāvils Romiešiem  ( 1;  24-25) par šādiem cilvēkiem raksta: " Tāpēc Dievs viņu s viņu sirds kārībās  nodevis izvirtībai, kurā viņi paši sākuši sagandēt savas miesas. Tāpēc, ka viņi dievišķo patiesību apmainījuši pret meliem un sākuši dievināt radību, atstājot novārtā Radītāju, kas ir augsti teicams mūžīgi." Pēdējās Bībeles lappusēs- Atkl 22;15 rakstīts: "Ārā paliek suņi, burvji, netikļi,  slepkavas, elku kalpi un visi, kas mīl un runā melus."
armanda
pievienojies: 20.06.2007
Komentāri: 63
Re: masturbācija
01.07.2007 19:54
Piedodiet, bet vai šeit lasīt neprot?

Vai es kaut kur esmu teikusi, ka piekopju masturbāciju pašpietiekamības dēļ?

Es jautāju, ko darīt cilvēkam, kurš kaut kādu apstākļu dēl VĒL NAV PRECĒJIES, bet sexu gribas ļoti, ļoti? Un, kādēl baznīca masturbāciju uzkata par grēku, ja tā REĀLI NOŅEM SPRIEDZI un cilvēks var mierīgi turpināt dzīvot, strādāt un meklēt sev dzīves biedru.
Toms Augustīns
pievienojies: 05.05.2007
Komentāri: 132
Re: masturbācija
02.07.2007 11:25
Ko darīt? Pirmkārt, netrakot. Saprast, ka stāvoklis, kad "seksu gribas ļoti, ļoti", liecina par dvēseles ievainojumu. Saprast, ka spriedzes noņemšana ar seksa palīdzību noved pie atkarības, tāpat kā spriedzes noņemšana ar alkohola vai saldumu palīdzību. Ikviena atkarība, pat šķietami visnevainīgākā, ir "ūdens, kuru dzerot, atkal slāpst", kā to varam izlasīt Jāņa evaņģēlija 4. nodaļā, vietā, kur Kristus tiekas ar samariešu sievieti pie akas. Iespējams, ka arī šī sieviete bija mainījusi vīriešus tāpēc, ka viņai "seksu gribējās ļoti, ļoti". Palasi, ko Kristus viņai saka. Viņš nenolād šo sievieti un nedraud viņai ar mocībām viņas grēku dēļ. Viņš arī neliek viņai ar pārgrieztām acīm un ieļaunojumu sirdī saviem spēkiem mēģināt uzveikt problēmu. Viņš tai tikai norāda uz problēmu ("Nāciet, tur ir cilvēks, kas man visu pateicis, ko es esmu darījusi!") un APSOLA: "Ikvienam, kas dzer no šī ūdens, atkal slāps. Bet, kas dzers no tā ūdens, ko Es tam došu, tam nemūžam vairs neslāps, bet ūdens, ko Es tam došu, kļūs viņā par ūdens avotu, kas verd mūžīgai dzīvībai."
Turklāt, "dzerot ūdeni, no kura atkal slāpst", ar katru nākamo reizi slāpst arvien vairāk, "spriedzes noņemšana" kļūst par ikdienišķu nodarbi, bez kuras cilvēks kļūst nervozs, nelaimīgs un pat agresīvs. Savas problēmas atzīšana Dieva priekšā, un vēlēšanās tikt dziedinātai ir pirmais solis ceļā uz Viņa žēlastību. Lūdz Dievam, lai ļauj Tev iemīlēt Viņu tā, ka Viņu Tev gribas daudz vairāk nekā seksu.  Ļoti iespējams, ka tad Tev arī tiks dāvāts otrs cilvēks, pēc kura neilgosies tikai kā pēc "legāla" līdzekļa savas kaislības apmierināšanai, bet laimīgi un savstarpējā mīlestībā varēsi aizvadīt mūžu arī tad, ja starp jums kādu iemeslu dēļ nevarēs būt dzimumattiecību.
Kā noņemt spriedzi, uzbudinājumu, kas prasās būt apmierināms (vienalga, ar alkoholu, seksu vai vienkārši ar izbļaustīšanos)? Varbūt pamēģini veco, labo praksi: lūgšana + gavēnis + regulāra grēksūdze un Komūnija. Zinu, ka šodien katoļu Baznīcā miesas gavēnis atkāpies it kā otrajā plānā, tomēr gadījumos, kad cilvēkam jācīnās ar savas miesas trakošanu, tas labi palīdz, pats esmu pārbaudījis. Vispirms gan pakonsultējies ar kādu priesteri par to, kā pareizi jāgavē, lai neiekrīti pārmērībās.
armanda
pievienojies: 20.06.2007
Komentāri: 63
Re: masturbācija
04.07.2007 21:37
Ko darīt? Pirmkārt, netrakot. Saprast, ka stāvoklis, kad "seksu gribas ļoti, ļoti", liecina par dvēseles ievainojumu /c. Tēvs Augustīns/

Par kādu ievainojumu iet runa ? Jebkuram cilvēkam gribās seksu, jo viņš ir nevis ievainots, bet tā RADĪTS !

Pamēģini/ iet pierādīt pretējo.
AB
pievienojies: 07.01.2005
Komentāri: 118
Re: masturbācija
06.07.2007 09:21
Vēlreiz par masturbāciju. Iekopēšu raksta fragmentu, linku neuzrādīšu, jo tur tā bilde tāda ne visai.. ieļaunosies vēl kāds.

Un fakti ir šādi:

1.
Masturbējošas darbības nav ierobežotas ar kādu konkrētu vecuma posmu. Masturbē ne tikai bērni un pusaudži, bet arī pieauguši cilvēki — kā vīrieši, tā sievietes, un visbiežākais masturbāciju skaits mēdz būt vecumā no 24 līdz 50 gadiem. Partnerattiecībās vai laulībā esošiem indivīdiem masturbēt gan iznāk retāk nekā atsevišķi dzīvojošajiem.

Cik biežas mēdz būt masturbējošās nodarbes? Ļoti individuāli — sākot no dažām reizēm gadā līdz vienai vai vairāk reizēm dienā. Turklāt nekādi nevar apgalvot, ka biežāk masturbē kaut kādā veidā slimie, emocionāli panīkušie vai psihiski novirzītie.

2.
Pārmērīgi biežas masturbēšanas nemēdz būt! Bet vēl pavisam nesen seksuāli izglītojošā literatūra jaunatnei skaidroja, ka vispār jau masturbācija tiešām nav nekas kaitīgs, ja vien masturbējošās nodarbes tiek skaitliski ierobežotas. Dažos izdevumos pat varēja lasīt ieteicamo normu — vienu reizi nedēļā!

Faktiski, kā apliecina medicīniskie pētījumi, no tā, cik bieži cilvēks masturbē, absolūti nekādi nav atkarīgi viņa fiziskās veselības rādītāji.

Turklāt pati māmuļa daba ir ierīkojusi masturbēšanas pārmērīguma ierobežojumus. Kādus?

Pavisam vienkārši — eksistē pārsātināšanās likums. Cilvēkam vairs nevajag to, ko viņš ir dabūjis. Interese par masturbāciju zūd, kad organisms ir saņēmis pietiekami daudz apmierinājuma. Bet to, cik daudz apmierinājuma mums katram noteiktā laikā un vietā vajag, nosaka kā mūsu absolūtā individualitāte, tā apstākļi, kādos eksistējam un kādus paši sev radām. Kas vienam ir par daudz, tas otram var būt par maz vai tieši laikā.
kri
pievienojies: 15.01.2005
Komentāri: 401
Re: masturbācija
06.07.2007 14:24
muļķības! Diemžēl pārsātināšanas likums nedarbojas - cilvēks pārsātinās, jūt riebumu - bet turpina, jo ir jau kļuvis atrkarīgs. Līdzīgi kā ar alkoholismu - slimais ir jau pārsātinājies, bet viņam vajag vēl un vēl, viņš nespēj turēties pretī (īpaši, ja baudas līdzeklis viegli pieejams) un tad viņš izdomā visādus attaisnojumus - tipa, vajag, daba prasa, es tā nomierinos (vai ne? - cik nervozs mēdz būt hronisks dzērājs vai pīpmanis nedzēris/nepīpējis!), vainīgi citi (Dievs, vīrs/sieva, dzīve, neiegūts draugs), ka nedod man to, kas man pienākas - utt. utt.  Tas ir pilnīgi vājprāts, ko tik visu šodien nepasniedz kā labu un normālu! (varu derēt, ka links bija domāts pusaudžiem)

Un muļķības, ka Dievs radījis civēku, lai viņam gribētos kā acis sprāgst vienkārši seksu - tikai un vienīgi  baudas dēļ un neatkarīgi no otras personas. Nezinu, vai Viņam patīkams liekas skats uz baudā stenošu cilvēkveidīgu radījumu, kas nododas NEKAM.
AB
pievienojies: 07.01.2005
Komentāri: 118
Re: masturbācija
06.07.2007 15:19
Nu tik pat labi tavi apgalvojumi ir muļķības
1) Cilvēks ir seksuāla būtne un sekss ir nepiecišams pilnvērtīgai dzīvei, protams, izņemot aseksuāļus, kas  % ir ļoti maza daļa no kopējā cilvēku skaita. Cita lieta, ka masturbācija nav nekas pilnvērtīgs, jo nav tās otrās personas, kuram sniegt labsajūtu, u.t.t. Nezinu, varbūt kādam arī rodas riebums, man bija tikai šausmīga tukšuma, ja tā var nosaukt, sajūta. Ja domās esi noskūpstījis otram visas vietiņas, bet reāli nevari, tad nu ir kā ir. Taču, ja nebūtu tā otrā cilvēka, ar kuru tikļ oti tajā laikā gribējās būt kopā, varbūt arī nebūtu pat tās stulbās sajūtas. Nezinu, situācijas ir dažādas, kāpēc to dara. Un nav obligāti jāskatās porņuki, vai vēl nez kas, lai gribētos seksu.:)
2) Vispār darbojas pārsātināšanās likums... tieši tāpat kā tas ir dzīvojot ar kādu regulāru dzimumdzīvi. Ja par maz pievērsīs uzmanību, tad domāsi, kā pavedināt savu otro pusīti. Taču, ja seksa būs par daudz, tad seksam nepiekritīsi vis, vai nu laipni pasūtīsi, vai apmierināsi kā savādāk. Te ir tikai tā atšķirība, ka nav vajadzīgi nekādi kompromisi, kad gribu, tad daru.
3) Nezinu, vai rodas atkarība, iespējams. Pārāk ilgi es to nedarīju. Taču... atkal ir tieši tāpat, kā ja Tev pēkšni vairāk nav tas sekss ar partneri. Nu kādu laiciņu pa sienām staigāt gribas abos gadījumos.
4) Nu nav tas rakstiņš jauniešiem. :) Vienkārši statistika
Zzzz
pievienojies: 08.07.2007
Komentāri: 1
Re: masturbācija
08.07.2007 22:15
Man gan gribeetos seit izteikt, ka tas atkariigs no katra indiviida. Ir cilveeki, kuriem tas traucee, ir citi, kam tas ir vajadziigs. Katram pasam ir jaaskataas, vai vinsh grib vai ne, nevis skatiit un mekleet peec visaam instrukcijaam, kas ir rakstiitas Biibelee. Tas pats attiecaas arii uz dzimumattieciibaam, vai gaidiit liidz kaazaam, vai arii nee! 
mathew
pievienojies: 30.03.2005
Komentāri: 80
Re: masturbācija
09.07.2007 23:08
Grēks grēks grēks, balts melns , jā nē grēks ir grēks.

mastrubē esi ellē - sātana varā atkarībā, glābies pie Jēzus un būsi brīvs un sapratīsi kāds murgs ir šis grēks.

Tiem kam ir kontakts ar Dievu zina, ka tas ir grēks, nav ko stūlbo Dobsonu klausīties un citus izkropļotā evanģēlija sludinātājus.

Visu cieņu Jēzum un radikāliem katoļiem.
Athur
pievienojies: 17.05.2007
Komentāri: 3
Re: masturbācija
12.07.2007 21:31
Lk.6:41,42 Bet ko tu redzi skabargu sava brāļa acī, bet baļķi savā acī tu nepamani? Jeb kā tu vari sacīt uz savu brāli: laid, brāli, es izvilkšu skabargu no tavas acs, un baļķi savā paša acī tu neredzi? Tu liekuli, izvelc papriekš baļķi no savas acs, un tad pārdomā, kā izvilkt skabargu no brāļa acs

 
armanda
pievienojies: 20.06.2007
Komentāri: 63
Re: masturbācija
12.07.2007 22:28
Es saprotu tā, ka grēks ir tas, KO DIEVS PAR TĀDU IR NOSAUCIS. Un Dieva griba, pavēles ir izteiktas Viņa 10 baušļos. Baušļi mums ir zināmi, bet ne vienā no tiem, Dievs nav teicis: "Tev nebūs masturbēt. Tev nebūs nelietīg izlietot savu sēklu"  vai kādiem citiem vārdiem. Baušļos par sex grēkiem ir uzskatīta laulības pārkāpšana un sava tuvākā sievas, vīra iekārošana. Nekur, ne viena vārda nav par to, ka masturbēt ir grēks.
Andrizs
pievienojies: 18.03.2006
Komentāri: 3
Re: masturbācija
12.07.2007 22:55
Armanda, vārds onānisms (sinonīms masturbācijai) nāk no Svētajiem rakstiem, bija Svētajos Rakstos runa par Onānu, kurš izksaisīja savu sēklu zemē, un Dievs viņam par tā ļauno darbu lika mirt. Grēka alga ir nāve, gribam vai nē, bet grēku nožēlojot varam vērsties pie Kristus, kurš mira mūs dēļ, un tad caur žēlastību tiksim glābti. Saprotu, ka no netikuma grūti tikt vaļā, bet jācīnās vienalga, bet ja grēku paludinām par tikumu tad esam zaudējuši.
armanda
pievienojies: 20.06.2007
Komentāri: 63
Re: masturbācija
14.07.2007 21:06
Ja aizgāja runa par ONĀNU

Kā ir cēlies jēdziens “onanija”? 19. gs. vidū, daudzi kristīgās baznīcas kalpi, uz tolaik valdošās, kļūdainās, negatīvās attieksmes viļņa (sevis pašapmierināšana esot slimība), pasludina to par grēku. Un lai tas būtu ticamāk, izmanto Bībeles pastāstu par Onānu, kuru Dievs sodīja par sēklas (spermas) izvirdumu zemē (izniekošanu?). Tieši tolaik arī dzimst šī nicinoši nievājošā palama - “onanists”, kas savā būtībā ir kļūdaina. Ja mēs uzmanīgi izlasīsim Bībeli, tad redzēsim, ka Onāns izvirda savu sēklu uz zemes, būdams intīmās attiecībās ar savu sievu, lai viņa nekļūtu par māti - citu pretapaugļošanās līdzekļu tolaik vienkārši nebija. Vispār karagājienu pret sevis seksuālu pašapmierināšanu uzsāka Romas pāvests Pijs II 1778 g. Viņš noticēja Šveices eskulapam Tissotam, kurš 1776 g. publicēja pamfletu “Pašapgānīšanās riebīgais grēks un šausmīgas tā sekas”. Pēc to laiku aplamajiem priekšstatiem, par spermas rašanos galvā, Tissots iedomājās, ka masturbācijas rezultātā samazinās galvas smadzeņu apjoms. Šis, tā sacīt “seksologs”, tika uzaicināts Romā. Šeit, šim dakterītim ienāca prātā gaiša doma, ka bez visa, augstāk minētā, masturbācija ir vēdera tīfa epidēmijas (kura tolaik plosījās Itālijā) vaininiece. Sakarā ar ko Pijs II izdeva dekrētu par jebkuras personas, kura tikusi pieķerta onanējot sabiedriskā vietā (? - iznāk, ka līdz tam brīdim tas bija normāli?) sodīšanu piekaujot ar rungām turpat uz vietas. Ne tikai baznīcas kalpi krita par upuri šiem maldiem, daudzi mediķi, līdz pat XX gs. beigām, uzskatīja šo nodarbi par anomāliju. Cik daudz personisku traģēdiju ir saistīts ar to. Kādas metodes tikai neizdomāja cīņai ar šo “slimību” - no roku vai ķermeņa daļas sasaistīšanas līdz dzimumorgānu piededzināšanai jaunekļiem un jaunietēm (pat tāda “ārstnieciska” metode, kā infibulācija - peņa virsādas saslēgšana ar metāla kniepadatu). Mūsdienās vairums seksologu, psihologu, pedagogu, sociologu uzskata, ka nav nekādu medicīnisku pierādījumu par masturbācijas jel kādu kaitīgumu (1973 gadā ASV ārstu kongresā tika pieņemts lēmums svītrot onaniju no slimību saraksta). Tieši otrādi: psihologi ir konstatējuši, ka bērni, kuru vecāki visādi to ierobežo, atpaliek intelektuālajā un personības attīstības izaugsmē. Savāda attieksme sabiedrībā ir pret pieaugušo vīriešu un sieviešu masturbāciju. Pētījumi ir pierādījuši, ka apmēram 80 % dzimumspējīgo pieaugušo vīriešu nodarbojas ar to visu mūžu no padsmit gadiem. Tiek maldīgi uzskatīts, ka, ja ar to nodarbojas pieaudzis vīrietis, tad tas ir vai nu seksuālās vājības izpausme, vai viņam kaut kas nav kārtībā ar galvu. Bet, ja ar to nodarbojas sieviete, tad tas ir erotisma augstākā izpausme. Piemēram: kā reaģētu sabiedrība, ja uz ekrāna, filmā, mēs redzētu, ka Švarcnegers, jeb Stalone vai Brjūss Villiss vannas istabā onanē? Un ja to pašu dara Madonna? Pareizi, pirmajā gadījumā mēs vīpsnājam un viebjamies, bet otrajā noskatāmies ar uzbudinātu labpatiku. Ir pierādīts, ka vīriešiem, kuri ir ilgi atturējušies, sākas problēmas dzimumdzīvē - no prostatīta līdz erektilai disfunkcijai. Pazīstamākais franču speciālists seksoloģijas jomā, profesors Frensis Kotēms: “Masturbācija ir tas, ar ko vīrieši nodarbojušies vienmēr un turpina nodarboties, kā turpina elpot, ēst un gulēt.” Šajā jautājumā sievietēm ir grūti izprast vīrieti. Pirmkārt, tās maldās uzskatot, ka masturbācija vīrietim aizvieto tuvību ar sievieti, ka draudzene vai sieva ir kļuvusi tam neinteresanta. Varbūt kādā 1% gadījumu tas tā ir, bet lielākoties nebūt ne. Onanija vīrietim ir kaut kas sevišķs, tā drīzāk līdzinās meditācijai (šajā brīdī var sapņot un fantazēt cik sirdij tiek, kas nav iespējams dzimumakta laikā ar partneri), nekā intīmajai dzīvei. Un sievietei masturbācija ir pat vairāk vajadzīga nekā vīrietim - pirmkārt tā padara spilgtāku intīmo dzīvi, bet gadījumā, kad dzimumdzīve ar partneri, kaut kādu iemeslu dēļ, tiek spēji pārtraukta (tas var novest pie neatgriezeniskām fizioloģiskām sekām, kuru rezultātā ir smags postklimaktēriskais periods) ir vienīgais glābiņš.
            Kas attiecas uz citām lielākajām pasaules reliģijām, tad to attieksme ir visai toleranta. Dažu reliģiju novirzieni pat propagandē onaniju, kā mehānismu, ar kura palīdzību var sasniegt dažādus mērķus. Piemēram, dažos budisma strāvojumos onanija ir viens no meditācijas instrumentiem. Savukārt islāma pasaulē, kur daudzviet valda daudzsievība (tātad visiem vīriešiem nepietiek sievu), onanija ir mehānisms ar kura palīdzību tiek noņemta seksuālā spriedze, bet laulātiem vīriešiem, tā ir kontracepcijas veids. Indijā un Šrilankā ir tūkstošgadīgu tempļu paliekas, uz kuru mūriem ir akmenī atveidotas seksuālas scēnas, to starp arī vīriešu un sieviešu masturbācijas skati.
    Daudzos gadījumos onanija palīdz noņemt psiholoģisko un fizioloģisko spriedzi - ir spēcīgs relaksācijas instruments ( kā ir atklājies - lielākai daļai izvarotāju no bērnības bija iepotēta atziņa par onanijas kaitīgumu un pretdabiskumu). Savukārt, kristīgās baznīcas negatīvā nostāja pret šo darbību (un arī pret citām dzimumdzīves formām, kuras nav saistītas ar pretējo dzimumu koitusu) balstās uz postulātu, ka sekss ir tikai dzimtas turpināšanas instruments un nekas vairāk; tātad viss, kas iziet no šiem rāmjiem ir pretdabisks un peļams. Ja tas tā būtu, tad droši vien augstākie spēki parūpētos, lai cilvēku sabiedrībā valdītu tāda pati fizioloģiska likumsakarība kā lielākoties dzīvnieku pasaulē - uz pārošanos tēviņus aicina mātītes, raidot speciālus signālus, ķīmiskus aģentus (feromonus), kuri ieslēdz tēviņos seksuālā uzbudinājuma mehānismu. Tad varbūt vispār atkristu iztirzājamais jautājums. Bet neskatoties uz to, arī dzīvnieku pasaulē masturbācija ir izplatīta. Vai jums nav gadījies redzēt skatu, piem. zoodārzā, kā to dara mūsu tuvākie “radinieki”- primāti?
    Vai tas nekaitē vīrieša veselībai? Galvenais ievērot mēra sajūtu un neieciklēties šajā nodarbē. Bet par to jau visi, lielākoties kaunīgi klusē vai nemaz nezin. Kāds tad ir tas mērs? Pēc speciālistu aplēsēm vīrietim daba ir atlaidusi apmēram 6000 spermas izvirdumu mūžā. Pieņemsim, ka aktīva dzimumdzīve noris no 15 līdz 65 gadiem, tātad 50 gadus. Dalām 6000 uz 50, iznāk 120 reizes gadā. 360 dienas dalām uz 120, iznāk 1 reize trijās dienās. Tāda ritma arī vajadzētu pieturēties (ja jaunībā biežāk, tad brieduma gados retāk), kā onanējot, tā arī dzimumdzīvē. Otrkārt, daudzi speciālisti uzskata, ka nedrīkst nepabeigt iesākto aktu. Ja esi iesācis, tad jānoved līdz galam, t. i. līdz spermas izvirdumam. Bezgalīga uzbudināšana, bez beigu fāzes, notrulina un tieši tas var radīt problēmas. Treškārt, onanija ir sava veida trenings. Vīriešiem, kuri ilgi ir atturējušies, īpaši brieduma gados, rodas problēmas dzimumdzīvē. Ja pieaudzis vīrietis masturbē, tas pavisam nenozīmē, ka viņš ir nevarīgs seksuālajā dzīvē vai viņa draudzene ir palikusi neinteresanta viņam. Masturbācija ir tas, ar ko vīrieši nodarbojās vienmēr un turpina nodarboties, kā turpina ēst, dzert un gulēt. Nav nekādu medicīnisku pierādījumu par tās, kaut necik, kaitīgumu (ja nepārspīlē, piem. 10 reizes dienā). Pat otrādi, daudzās situācijās palīdz. noņemt uzbudinājumu, stresu. Īpaši pusaudža vecumā, tā saucamajā "hormonu sprādziena" laikā. Ja to nedara, organisms tik un tā cenšas atbrīvoties no liekās spermas - notiek polūcijas (spermas izvirdumi miegā), kas atzīstaties, nav īpaši ērti. Un psihologu pētījumi pierāda, ka bērni, kuru vecāki pārāk to ierobežo, cieš no intelektuālās un personības attīstības izaugsmes. Kā lai necieš, jo tiek nomākta fantazēšana - personības attīstības jaudīgs dzinulis.
    Rezumēsim: masturbācija ir cilvēka spēja bez aizspriedumiem, brīvi pieskarties savai ķermeņa daļai un gūt no tā baudu.       
 
Doroteja
pievienojies: 22.07.2007
Komentāri: 3
Re: masturbācija
22.07.2007 22:06
Ok, te ir rakstīts par masturbāciju, tapēc varbūt nedaudz novirzīšos no tēmas...

Masturbācija ir grēks, pirmslaulību dzimumattiecības arī ir grēks. Bet tad man ir jautājums (tiem, kas sevi sauc par kristiešiem) - cik tālu nav par tālu pirms laulībām? Skūpsti, glāsti... Kur ir robeža?
mathew
pievienojies: 30.03.2005
Komentāri: 80
Re: masturbācija
26.07.2007 09:21
TIeshaam laikam ja nepielec tad nepielec, kaut vai tev buutu doktora graads teologijaa un visas zinaashanas, tad tev taa pat nepieleks ja nejautaasi Dievam peec atbildes, Ja kaut kas nav rakstiits biibelee tad tas ir rakstiits DIeva miilestiibaa. Miesa ir sveetaa gara templis, mastrubaacija to apgaana, padara neshkiistu un Dievam nepatiikamu. Sveetais Gars atklaaj patiesiibu, bet ja tik vienkaarshu greeku nepietiek duushas nosaukt par greeku tad nekaads kristus sekotaajs jau tu neesi.

Dievs ir patiesiiba, un  Vinsh dod speeku dziivot patiesiibaa, GREEKS IR GREEKS, nevis taa nekur nav rakstiits, vai tur bija savaadaak, ko tad kad visas biibeles izmestu un sadedzinaatu... visi saaktu greekot,..? Dievs ir Sveetais Gars un Vinsh atklaaj mums to kas muusu dziivees ir nepareizs.

 

Respekt Patiesiibai
mathew
pievienojies: 30.03.2005
Komentāri: 80
Re: masturbācija
26.07.2007 09:29
Vispār shitaadas hereezijas...

Toms saka pareizi.... Gavee un acis atveersies....

shajaa jautaajumaa mees varam uzdot arii vienu vieniigu jautaajumu Vai Jeezus taa dariiitu?

 

atbildi zinam.... tad beidzam sho sarunu

 
armanda
pievienojies: 20.06.2007
Komentāri: 63
Re: masturbācija
26.07.2007 22:23
Ko nozīmē grēks ? Atbildiet uz šo jautājumu !

Grēks ir Dieva likumu pārkāpums. Vēlreiz jautāju, kurā vietā un kad , Dievs masturbāciju ir nosaucis par Viņa likuma pārkāpumu ?

Ja, par šo jautājumu jūs esat spējīgi tikai demagoģizēt, bet nevis atbildēt pēc būtības. Sarunu vairāk neturpināšu, uzskato jūs par neizglītotiem ļaudīm, kas cilvēkam nepējat pamatot savas domas. Objektīvi pamatot.
Komentāri:Iepriekšējie12345678910Nākamie
 Saraksts/Par un ap kristietību/masturbācija