Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Jautājumi un atbildes

Kāpēc Dievs vieniem dod ticības žēlastību, bet citiem ne?
01.05.2013 pl. 11:06

Atbild: Jaceks Salijs OP

Saka – ticība ir žēlastība. Tāpēc man ir jautājums – kāpēc Dievs vieniem dod šo žēlastību, bet citiem ne? Kā ir vainīgs cilvēks, kam Dievs šo žēlastību nav devis?

Kādēļ jāgodina Jaunava Marija un citi svētie?
28.01.2013 pl. 20:12

Atbild pr. Ilmārs Tolstovs

Kādēļ mums ir nepieciešama svēto godināšana un aizbildniecība, kad daudzi protestantu kristieši tik ļoti cīnās pret svēto godināšanu, saucot to pat par "svēto pielūgšanu" un izsakot pārmetumus katoļiem.

Kapēc ticības "gads"?
18.10.2012 pl. 15:27

Bernds Hagenkords SJ
Vatikāna Radio vācu valodas raidījumu redakcijas vadītājs

Vairāk kā gadu Baznīcai ir jauna tēma – no Koncila atklāšanas gadadienas 11.oktobrī līdz Kristus Karaļa svētkiem nākošajā gadā norisināsies Ticības gada pasākumi, tikšanās, kongresi un saieti. Kopš brīža, kad pāvests Benedikts XVI pagājušā gada oktobrī paziņoja par šo sevišķo gadu, tapa skaidrs, ka pēc svētā Pāvila un Priesterības gada jābūt gadam, kas veltīts Jaunās evaņģelizācijas lielajam projektam.

Vai drīkst izpatikt citiem?
30.08.2012 pl. 12:31

Atbild Jaceks Salijs OP

Man ir grūti saprast, kāpēc Svētajos Rakstos izpatikšana cilvēkiem tiek turēta aizdomās. Varbūt Jūs varat man izskaidrot šādus teicienus: „Ja es arī tagad cilvēkiem izpatiktu, tad es nebūtu Kristus kalps” (Gal 1,10); „Bēdas jums, ja jūs ļaudis lielīs, jo to pašu viņu tēvi darīja viltus praviešiem” (Lk 6,26). Es gandrīz iekšēji sacēlos pret šīm pamācībām. Vai tad tas neved uz citu panicināšanu, vai vismaz uz nerēķināšanos ar citu izjūtām?

Vai var no citiem pieprasīt varonību?
01.05.2012 pl. 12:02

Jaceks Salijs OP

Esmu piedzīvojusi pamatīgu satricinājumu, pēc kura vēl līdz šim brīdim nespēju attapties. Vienmēr esmu zinājusi, ka aborts ir liels ļaunums. Ir pat gadījies, ka diskutējot esmu apgalvojusi – nedrīkst atņemt bērnam dzīvību, pat ja viņam būtu jāpiedzimst ar attīstības traucējumiem. To visu zināju līdz brīdim, kamēr manis pašas māsai nesākās panika, ka būs jādzemdē bērns ar Dauna sindromu.

Kāpēc ir vajadzīgs Lielais gavēnis?
25.02.2012 pl. 14:04
Pāvesta Benedikta XVI apcere pirms lūgšanas "Kunga eņģelis" 2011. gada Lielajā gavēnī.
Sirdsapziņas pārmetumi vai sirdēsti?
28.01.2012 pl. 13:45

Atbild: Jaceks Salijs OP.

Lūdzu pēc glābiņa, jo jūtos, gandrīz kā nosodīta. Man bija attiecības ar cilvēku, kurš mani ļoti mīlēja. Arī es viņu mīlēju. Kopā dzīvojām divus gadus. Laulāti nebijām, jo abi bijām praktiski neticīgi. Es viņam ļoti nodarīju pāri, jo pametu viņu bez nopietna iemesla.

Vai ticības mācība par sātana eksistenci ir kaut kas otršķirīgs?
04.01.2012 pl. 16:10

Jaceks Salijs OP

Es nešaubos, ka sātans eksistē, jo par viņu skaidri runāja un pret viņu darbojās Dieva Dēls Jēzus Kristus, kuram es ticu. Vēlos akcentēt, ka Viņš ne tikai izteicās pret to, bet arī savā darbībā to atmaskoja. Ieklausīsimies Kristus mācībā par sātanu: „Atkāpies, sātan!” (Mt 4,10) – tādā veidā Viņš aizdzina kārdinātāju, kad tas mēģināja Jēzu pierunāt mesiāniskajā darbībā aprobežoties vienīgi ar šīs pasaules pārejošajiem mērķiem.

Kāda ir atšķirība starp laulību, kas noslēgta Baznīcā, civillaulību un dzīvi bez laulības?
18.08.2011 pl. 11:35

Atbild: Priesteris Mariušs Kempa

Katrs cilvēks pieder konkrētai sabiedrībai un ir saistīts ar tās likumdošanu. Cilvēki veido sabiedrību, lai sasniegtu kopīgus mērķus, sabiedrība aizsargā, paredz tiesības un pienākumus, pieprasa atbildību, nosaka dzīves kārtību, no kuras ir atkarīga tās labklājība.

Ar ko atšķiras Svētā Mise no dievkalpojuma katoliskajā Baznīcā?
25.06.2011 pl. 19:00

Priesteris Toms Priedoliņš

Dievkalpojumā mēs ar savām lūgšanām atdodam Dievam godu. Sapulcējamies kopā kā Baznīca un lūgšanā slavējam Dievu, lūdzam piedošanu un izlūdzamies palīdzību. Tas ir kopīgas, ne individuālas lūgšanas veids.

Lapas:iepriekšējā1234nākamā